Nyheter

Tre av ti hester liker ikke å bli vasket

NYSGJERRIG: Det er vanlig at hester blir nysgjerrige når vannslangen kommer frem. Foto: Caroline Ramsfjell

VESTBY: Av en fersk undersøkelse nettstedet hest.no gjorde, kom det frem at tre av ti hesteeiere har hester som ikke liker å bli vasket.

Ansvarlig redaktør på hest.no, Knut Houge, har drevet med hester så lenge han kan huske. Hjemme på gården på Nesodden har han en blanding av hester som går ute døgnet rundt og hester som står i stall på natten.

– Åjada, jeg har vasket hester en god del ganger. Det er så fort gjort at de møkker seg til, og for å unngå at hesten skal få gnagsår eller andre skader, må de vaskes. De klarer tross alt ikke vaske seg selv, sier Houge med et smil om munnen.

– Flere ting!

Houge forteller videre at det er lurt å være obs på flere ting når en hest skal vaskes, deriblant temperaturen.

– Den mest ideelle temperaturen er hvis du selv tester vannet på hånden din og du kjenner smått at det er varmt, avslutter Houge.

FAKTOR: Det er viktig med riktig temperatur på vannet når en hest skal vaskes.
Foto: Caroline Ramsfjell

Idun Rosenfeld er utdannet veterinær. I løpet av sine år som veterinær har hun rukket å danne seg kunnskap innen flere felt innenfor hestefeltet, deriblant vasking.

– De er forskjellige

– Hester er forskjellige, akkurat som oss mennesker. De har ulik personlighet, og da er det naturlig at de også stiller seg ulikt til ting. Noen typiske reaksjoner hester kan ha når vannslangen kommer frem, er nysgjerrighet, nervøsitet, stresse tendenser eller rett å slett at de er negative fra første stund, forteller Rosenfeld.

Rosenfeld forteller videre at det er mange faktorer som spiller inn på hvor ofte en hest trengs å vaskes.

– Om sommeren er det naturligvis mer behov for vasking, da temperaturen er varmere, og hestene svetter mer. Ellers må man nesten se an hesten og årstiden. Du utsetter den ikke for vasking hvis den stritter imot fra første stund, det er logisk tankegang, mener Rosenfeld.

Tre av ti hester liker ikke å bli vasket

Mest lest

To Top