Sport

Drømmen er Arsenal

Ullernbanen: Her startet Theo Refsum Pencic sin fotballkarriere Foto: Tine Kornelia Kløv

Ullern: Theo Refsum Pencic er 20 år og kommer fra Ullern i Oslo. Han har som flere andre på hans alder valgt å studere i utlandet. Han har valgt å følge guttedrømmen om å bli profesjonell fotballspiller – der Arsenal troner høyest på ønskelisten.

Pencic har spilt fotball siden har var seks år og spilte for Ullern IF fram til han var 16 år, deretter spilte han to år for Bærum. Men da han var 18 år valgte han å gå tilbake til Ullern, hvor han det siste året har vært på a-laget.

Nå har 20-åringen valgt å forlate de trygge rammene på Ullern for å begynne på fotballcollege i USA. Pencic har som mål å spille profesjonell fotball og drømmen er å spille for Arsenal.

– Dette er en utrolig fin mulighet for meg til å kombinere fotball og skole, som man ikke får her i Norge. Jeg vil få mye veiledning slik at det blir en fin balanse mellom fotballen og skolearbeidet, forteller en spent Pencic.

Storfornøyd: Theo Refsum Pencic takker seg selv for at han ikke ga opp guttedrømmen
Foto: Tine Kornelia Kløv

–Et stort talent.

Treneren til Pencic, Ole Johan Aas, fortelle at han har sett flere unge flytte til utlandet for å gå på fotballcollege, men at flere kommer tilbake etter en stund. Men Aas tror ikke dette gjelder Pencic

– Jeg tror dette er riktig valg for Theo. Dette blir jo en test for han, men jeg syntes den kommer på et helt perfekt tidspunkt, forteller Aas.

Aas beskriver den unge fotballspilleren som et stort talent med god fysikk og gode tekniske ferdigheter. Han forteller videre at det alltid er trist å miste en spiller man har jobbet med, men han tror fremtiden til Pencic ser lys ut.

Flere tilbud.

Pencic fikk tilbud om plass ved flere amerikanske skoler, men valget falt på Buffalo State som ligger i New York. Allerede i januar er han klar for å begynne på den nye skolen.

 

Drømmen er Arsenal

Mest lest

To Top