Kultur

– Vi er «bad guys doing good»

Utenomjordisk glede: To troopere fra Nordic Garrison stiller opp på bilder til glede for ivrige fans på Colosseum Kino. FOTO: SUNNIVA DANIELSEN

Oslo: 13. desember tar Star Wars-kledde skapninger over Colosseum kino. Disse skal over nyttår ta med seg barn fra blant annet Rikshospitalet og Ullevål sykehus for å fylle opp en kinosal og se filmen «Askeladden».

 

Overrasker: Mange av gjestene uttrykker både glede og litt sjokk når de møter på disse karakterene. FOTO: SUNNIVA DANIELSEN

13. desember er det premiere på den nyeste Star Wars-filmen, og i den anledning har Colosseum kino et ønske om å få besøk av Nordic Garrison, en organisasjon med medlemmer som brenner for Star Wars og veldedighet, slik at de kan ønske kinogjestene velkommen på premieredagen. Selv om medlemmene av Nordic Garrison gjør dette på frivillig basis og ikke krever betaling, oppfordres oppdragsgivere til å donere penger eller gaver som videre kan gis til den lokale avdelingens veldedige formål.

Vil hjelpe barn

Even Ellingsen har vært medlem av organisasjonen siden 2014 og sier det er viktig for han å få fram budskapet de ønsker å spre.

– Vi ønsker å både spre vår kjærlighet for Star Wars, men også hva vi jobber med – veldedighet og draktbygging, sier Ellingsen.

Han mener det å stille opp på forskjellige typer arrangementer er med på å få frem dette budskapet til så mange, og så forskjellige mennesker som mulig.
Nordic Garrison gir til mange forskjellige organisasjoner, men det er et krav som må oppfylles – nemlig at de hjelper barn.

– Vi har ikke et fast veldedig formål, men det som er fast er at organisasjonen eller formålet må jobbe med og for barn. Mest populært i det siste har vært Barnekreftforeningen, sier han.

Bidragsytere: Colosseum Kino ønsker å glede barn og unge i en utfordrende hverdag. FOTO: SUNNIVA DANIELSEN

Ønsker å bidra

Colosseum kino har for denne dagen valgt å gi Nordic Garrison en hel kinosal slik at de kan invitere barn som er innlagt på blant annet Rikshospitalet og Ullevål sykehus. Her skal de fylle hele salen med barna og deres nærmeste for å se filmen «Askeladden» over nyttår.

– Arbeidet Nordic Garrison gjør er både positivt, profesjonelt og imponerende, sier Vilde Bruvik, markedskonsulent for Nordisk Film Kino.

Hun sier kinoen er veldig positive til å donere bort en kinosal for å glede barn og unge.

– Vi ønsker å fortsette samarbeidet med Nordic Garrison på alle Star Wars-filmene i årene som kommer, og donerer gjerne bort en kinosal mot at de kommer på besøk, sier hun.

Bruvik synes det er flott å bruke karakterer fra Star Wars-universet til å spre glede og entusiasme til barn i vanskelige situasjoner. Hun sier de setter stor pris på at Nordic Garrison er til stede på deres premierer og er med på å skape flotte opplevelser for gjestene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

  • Nordic Garrison er en del av en verdensomspennende, veldedig organisasjon som består av Star Wars-fans som har bygd egne kostymer.
  • Det er mennesker som stiller opp frivillig på arrangementer ikledd kostymene sine for å spre glede blant både små og store Star Wars-fans.
  • De er per i dag 78 aktive medlemmer i Norge og totalt 191 i Nordic Garrison som omfatter Norge, Sverige og Finland.

Mest lest

To Top