Kultur

Ingenting stopper julegrantenningen i Ytre

Julegrana opplyst av juletrelys på parkeringen nedenfor Vågsenteret. FOTO: Vemund Garden

Ytre Enebakk: Verken regn, bitende kulde eller en brannalarm kunne hindre årets julegrantenning på Vågsenteret.

Like etter halv fire på ettermiddagen ble grana tent for de flere hundre skuelystende. Dermed fikk barn og voksne holdt hender og gått rundt det lysende treet mens de sang klassiske julesanger. Akkurat da virket alt som normalt til julegrantenning å være.

Nervøs start
– Jeg syns det har vært veldig ålreit, sier senterleder ved Vågsenteret, Kaja Matisen.

Dette var første året hun jobbet med julegrantenningen i Ytre Enebakk. Hun har vært på senteret og sett på før, og var derfor nervøs før sin debut som arrangør. Men på de fremmøtte virket denne nervøsiteten ubegrunnet.

– Ungene og de andre som deltar virker veldig fornøyde. Vi hadde over 400 poser med godteri, og nå er nesten alt borte, kan hun opplyse om.

Men at alt skulle gå så fint var ikke like selvfølgelig tidligere på dagen. Først hadde brannalarmen gått, uten at det var noen stor dramatikk. Deretter hadde regnet gjort sitt inntog, til tross for minusgradene. Noe som ikke var gunstig for noen.

– Men korpset fikk spille inne mens det regna, så det gikk bra, sier Matisen beroligende.

DELTE UT GODTERI: Julenissen var en populær mann. FOTO: Vemund Garden

Lang kø 
Til stor glede for de yngste kom julenissen også i år. Det var tydelig at mange ønsket seg en pose med gratis godteri. En lang kø tettpakket med barn strakk seg fra julegrana og opp til den rødkledde mannen med hvitt skjegg. Den bitende vinterkulda virket ikke til å skremme ungene hjem, og de bakerste ventet gledelig i over 30 minutter før de fikk godteri.

Flere til stede tidligere år
Blant de som bidrar på tenninga er Stian Eriksen. Han selger julenek for korpset, noe han mener har gått bra.

– Vi har hatt et veldig bra salg, vi har billige og gode nek her, så det er ikke rart, sier han fornøyd.

Dette er fjerde året korpset får stå her og selge. Han presiserer at de er veldig takknemlige for at de nok en gang får lov til å bidra med sitt juleneksalg.

Noe han ikke er like fornøyd med er oppmøtet fra lokalbefolkningen. Han er sikker på at flere har møtt opp tidligere. Hvorfor færre har møtt opp i år vet han ikke, men Eriksen mistenker at mange drar til Oslo eller Ski for å se på julegrantenning og kjøpe julenek.

Ingenting stopper julegrantenningen i Ytre

Mest lest

To Top