Nyheter

Travel sesong for Drammen Skisenter

VINTERENS KONTOR: Kim Aadnøy Robertsen viser hvor han kommer til å tilbringe mye tid denne sesongen. FOTO: THARALD HALVORSEN

Drammen: Etter flere døgn med kuldegrader og snø-legging kan Drammen Skisenter juble over en god sesongstart fra 1. desember. Nå skal det jobbes på spreng for å gjøre parken klar til en hektisk konkurransesesong.

MYE SNØ: Tidligere sesonger har vært preget av mildvær. Her stiller Kasper Aakerhus den ene snøkanonen inn etter årets kalde temperaturer. FOTO: THARALD HALVORSEN

– Vi har vært heldige med vinteren så langt. Hovedmålet vårt vært år er å få produsert jevnlig med snø i alle bakker. Nå som hele anlegget er dekket og kjørt over med preppemaskin kan vi sette fokuset over på utbyggingen av årets park, sier Kim Aadnøy Robertsen, parksjef for Drammen Skisenter.

Robertsen forteller videre at Drammen Skisenter har markert seg som en destinasjon for freeski- og snowboardkjørere i mange år. Anlegget har tidligere vært arrangør for en rekke norgescuper, samt andre prestisjefulle konkurranser. Sammen med dyktige ansatte og en velorganisert
 klubb, legges det et profesjonelt grunnlag for dette vær vinter. Av lokale kjørere kan anlegget nå brife av å ha hjulpet mange talenter ut i verden. Av eldre generasjoner finnes verdensmestere, mens nyere generasjoner kan skryte av blant annet pallplassering i X-Games.

Nok en konkurransefylt sesong  

I årets sesong vil Drammen Skisenter være arrangør for en rekke store konkurranser. Det hele braker løs allerede 27. januar 2018, da norgeseliten samles i elvebyen for å slåss om førsteplassen i NOR Freeski Cup Big-Air. Allerede dagen etter skal også Aron skiklubb – den lokale klubben – holde Buskerud Freeski Cup i anlegget. Kasper Aakerhus, ansatt i Drammen Skisenter forteller årets slagplan når det kommer til byggingen av parken.

– Parken i skisenteret pleier som regel ikke å komme ordentlig opp før i slutten av januar. Gjennom tidligere sesonger har den også pleid å bli bygget om ettersom vi får produsert mer snø. I år må vi få opp flere elementer og store hopp raskere.

ELEMENTER: Sammen med daglig leder Erik Graaberg, stropper Kim Aadnøy Robertsen og Kasper Aakerhus rail etter rail fast på tråkkemaskinen, for å få plassert dem ut i løypene. FOTO: THARALD HALVORSEN

Fokus på hopp

Aakerhus forteller også at parken i år vil være preget av større hopp en vanlig, ettersom de fleste konkurransene vil kreve dette. I tillegg til norgescupen i Big-Air, vil den lokale skiklubben Aron arrangere en splitter ny konkurranse i februar. Dette er vil være en Big-Air konkurranse av et stort budsjett, med pengepremier på hele 20 000 kroner. Anlegget vil dermed få en travel sesong da de må opprettholde en solid park gjennom hele vinteren, og samtidig sette av snø til å vedlikeholde de vanlige løypene.

Travel sesong for Drammen Skisenter

Mest lest

To Top