Nyheter

Gründerbølge på Sluppen

Sluppen
Pål B. Jørgensen i Dropracks er svært fornøyd med å være på plass i FAKTRYs nye fasiliteter på Sluppen. Her sammen med Kristine Bangstad Fredriksen leder for teknologi og utvikling i R. Kjeldsberg. Foto: FAKTRY

Trondheim: I slutten av november åpner et helt nytt felleskap for ambisiøse gründere på Sluppen, men de har allerede tyvstartet.

– Syv selskaper er allerede på plass og målet vårt er å ha minst 20 forskjellige bedrifter i felleskapet Faktry. Etter hvert ser vi for oss å bli Norges største inkubator, forteller daglig leder, Haakon Skar, i NTNU Accel.

De er med på å utvikle det nye felleskapet for ambisiøse gründere på Sluppen. Området skal nå utvikles til en helt ny bydel, hvor det gamle og grå skal byttes ut med nye og moderne bygninger med inspirasjon fra New York.

Nye Sluppen
R.Kjeldsberg, NTNU Accel og Wireless Trondheim er bedriftene bak det nye felleskapet. Der skal de blant annet gjøre det enklere for bedrifter i etableringsfasen, og hjelpe dem med å utvikle produktene sine. Måle deres er å skape en smeltedigel for moderne selskaper med felleskapet Faktry.

– Kjeldsberg skal bygge en by på Sluppen. En by består av et mangfold av mennesker, bedrifter, miljøer og arkitektur. For å få et mangfold av mennesker og miljøer, må vi legge til rette for det. Det er ingenting som kommer av seg selv, sier administrerende direktør i R. Kjeldsberg, Ole Petter Bjørseth i en pressemelding.

R.Kjeldsberg er et 161 år gammelt familieeid selskap som nå skal utvikle en helt ny bydel på Sluppen. Kristine Bangstad Fredriksen, leder for teknologi og utvikling i R.Kjeldsberg,  forteller at unge lovende gründere tidligere ikke har hatt et tilpasset tilbud, og er fornøyd med det de har klart å oppnå.

– Unge lovende gründere har ikke de samme mulighetene som store selskaper, og vi er stolte over å nå kan gi dem eiendom og utstyr de kan utvikle seg på, fortsetter Bangstad Fredriksen.

Veilede fabrikk
Likevel klarte de ikke helt å vente, og har allerede latt syv selskaper begynne å utvikle seg. Dette kan være nye måter å skape felles verksted, møteplasser og nytt samarbeid i følge Haakon Skar.

– Dette er en mulighet for bedrifter i etableringsfasen å møte større bedrifter og etablere nye samarbeid. Vi kommer til å være der for å veilede og hjelpe bedriftene å bygge et team og markedsføre seg.

I teamet har de både tidligere journalister, regnskapsførere, investorer og advokater som skal veilede og hjelpe bedriftene å oppnå det de ønsker.

– Vi ser at bedrifter har størst mulighet til å overleve, hvis de får veiledning i løpet av de første tre årene. Derfor har mange nytte av det vi tilbyr, og det er ikke noe vi tar ekstra betalt for siden det er innbakt i leia hos Faktry, legger Skar til.

Samarbeid på flere nivå
De har også fått med seg Telenor som partner, og har tette samarbeid med NTNU og SINTEF. Målet deres er å skape gode samarbeid med både studenter og andre store bedrifter.

– Vi har flere store bedrifter som ønsker å samarbeide med oss, men ingen er offentliggjort enda. Dette viser at det vi holder på med er av interesse på flere nivåer, avslutter Skar.

Mest lest

To Top