Nyheter

Motemetropolen Grønland

av Kemma Johanne Hagen

Grønland: Sentralt på pulserende Grønland i Oslo ligger en av Norges mest ledende butikker innenfor tekstil-industrien.Med fargerike stoffer, knapper og et av de største utvalgene i Norge, har stoffbutikken markert seg som en metropol for mote og tekstilinteresserte, og vi fikk bli med på innsiden.

Bedriften, som har drevet innen tekstil-industrien i over 20 år, har markert seg tydelig og med overbevisning i en bransje med mange aktører. Butikken, som nå har ekspandert til to butikker har levert tekstiler fra flere land, var en av de første tekstil-forretningene i oslo, og med et bredt tilbud, deriblant kostyme, bunadsstoff, brudekjole-stoff, og dekorasjon markerte de seg som en pioner innen norsk mote, med flere kjendiser på kundelisten, deriblant Sy selv-stjernen Jenny Ebbing Skavlan. Som man kan se på hjemmesiden hennes legges det ut nye syprosjekter ofte. http://www.jennyskavlan.com

Stoff-utvalget hos Rainbow Fashion er enormt

Daglig leder i House Of Singles Bergen, http://houseofsingles.no. Roald Olsbø, har handlet på Rainbow Fashion flere ganger gjennom sin karriere i norsk motebransje. Han har drevet klesbutikker i oslo i over 30 år, med butikker i Bogstadveien, Kirkegata og Skøyen, han er svært fornøyd med utvalget, og bruker denne butikken konsekvent når han skal lage unike custom-made produkter fra bunn etter forespørsel fra kundene sine. Han forteller at når han skal kjøpe stoffer, så går han konsekvent hit. Med bred erfaring er det enkelt å se at han vet hva han snakker om.

Rainbow fashion har fått nye logoer

Norge dårlig på tekstil

 

” Norge er generelt dårlig på stoffer, men Rainbow Fashion er den beste. De er kjempeflinke der borte, og jeg synes det er interessant å handle et sted hvor fag-kunnskapen er så høy.”

Butikken har stoffer som helt ekte engelske blonder, stoffer til brudekjoler, de tilbyr hjelp med søm, og er svært behjelpelige. Du merker kunnskapsnivået til de fire ansatte er svært høyt, og at de mer en villig deler på kunnskaper. De følger deg rundt i butikken da vi er der på befaring, og svarer villig vekk om de ulike stoffenes egenskaper, og de kommer med flere gode forslag til ulike kombinasjoner. Det er nesten som en liten historiefortelling fra en egen industri, hvor man ikke går ut av butikken uten å ha lært noe.

Den sentrale plasseringen til butikken gjør butikken bare enda mer sjarmerende, og butikken er stilfullt innredet og du har din medarbeider tilgjengelig hele tiden mens du undersøker de ulike stoffene, og til slutt gjør ditt kjøp.

nydelige kjoler på utstilling

”Alle vet at på Grønland finnes det Tekstiler.”

 

Undertegnede blir tatt i mot av en smilende daglig leder. Maliha Sheikh og ektemannen Ali Zeeshan driver butikken sammen. Hun drar frem rull etter rull med alle slags fine, eksklusive og fargerike stoffer mens hun forteller. Kunnskapen er åpenbart høy. Hun husker hvor hvert eneste stoff er fra, til tross for at butikken rommer tusenvis, akkurat hvor mange vet hun ikke.”Bare i ull har vi mange, både tynn ull, vadmel og flere. Så det er umulig å si hvor mange da hver enkelt kategori rommer så mange.”

Maliha har vokst opp med tekstil i blodet, og det merker man. Under studietiden jobbet hun i den tidligere butikken til Rainbow Fashion sammen med foreldrene, og mannen hennes Ali har også bakgrunn innenfor tekstil-industrien, hans familie drev en fabrikk i Pakistan, hvor sønnen jobbet. Ekteparet drar to ganger i året på innkjøpsreiser til Frankrike, hvor de henter de dyrebare stoffene. De drar også på marked i england. Og er i Dubai en gang i året. De bestiller også på nett, fra de aktuelle landene som stoffene kommer fra. Her trekker hun frem Tyskland og Danmark.

 

Brudekjole-feber

 

Anne-Malin Sørland Aase laget brudekjolen sin i samarbeid med SY SELV- stjernen Jenny Skavlan. Hun skapte brudekjolen sin utifra morens gamle brudekjole, og bestemorens, samt svigermorens, og hun kan fortelle at resultatet ble over all forventning. Resultatet ble TV.

Hun kan fortelle at Rainbow Fashion er hennes favorittbutikk i oslo, dette på tross av at hun har vært innom mange. Hun skulle gjerne tatt reisen igjen, med å lage brudekjolen sin sammen med Jenny Skavlan. og det er nettopp det jeg får inntrykk av at tekstil-industrien handler om, drømmen om å skape noe helt eget. Drømmer som blir til virkelighet.

 

ANNE-MALINS TIPS TIL Å LAGE EGEN KJOLE:

” Beste tips må vere å ta utgangspunkt i ein gammal kjole og gjer små endringar. Ei fin utringing, endring på lengd og liknende. Det er fort gjort. Dersom ein finn blonder,perler og anna stæsj kan ein sy det på og få ein enda meir personleg kjole.”

 

 

Motemetropolen Grønland

Mest lest

To Top