Uncategorized

Første gang på syv år: Norges Tour Open til Trondheim

Trondheim: Økonomiske hindringer og logistikkutfordringer har de siste syv årene satt en stopper for å avholde Norges Tour Open i Trondheim. Nå håper sandvolleyballarrangørene at flest mulig blir med på festen.

 

Stålkontroll

Til tross for at Trondheim sandvolleyballklubb (TSVK) fikk bekreftet arrangementet for drøye to uker siden, ligger de så godt an med organiseringen, at de kan fokusere på hva som gjør arrangement best – ikke bare gjennomførbart. Erfaring og god dugnadsånd har vært gjeldende.

– Denne gangen handler det mer om å gjennomføre det vi tidligere har hatt lyst til å få til. Vi skal bevise at vi kan og at vi har lyst, sier en selvsikker turneringsansvarlig, Magnus Rodahl, som liker å tro at arrangementet kan overgå østlendingenes utallige vertskap.

Arrangementet går av stabelen i Dødens dal lørdag 3. juni. Enda er påmeldingen åpen, men arrangørene håper at de totalt vil ende opp med mellom 30-40 lag.

Høyt nivå tross få

– Nivået i Trondheim er skyhøyt, spesielt på herresiden. Det tror jeg ikke mange vet, sier Rodahl, som håper at arrangementet vil vekke interesse hos folket.

I Trondheim er det omlag 500 volleyballspillere, mens kun 100 er aktive i sandvolleyball, hevder Henrik Skogen, som selv ble nummer ni i NM 2016.

Vil noen fra TSVK hevde seg i denne turneringen?

– Vi har flere gode lag. John Arnesen og Vegard Løkken vil kunne knive i toppen. Også må vi ikke glemme brødrene Henriksveen, sier Rodahl.

Lite kunnskap om sporten

Skogen mener at det er lavt kunnskapsnivå rundt sporten, og at hobbyspillingen under skyfri himmel med engangsgrillen i bakgrunnen har gjort mange kjepphøye. Han opplever stadig at folk kommer og vil spille med de beste i TSVK, med den innstillingen at de kan vinne.

– Det blir litt som om jeg skulle gått ned på Lerkendal og spurt om jeg kunne spille med RBK. Men jeg har sett Rosenborg spille, så det gjør jeg ikke. Mange har ikke sett en skikkelig sandvolleyballkamp, sier Skogen.

Han håper at mange benytter seg av muligheten til å komme å se hva sandvolleyball på nasjonalt nivå virkelig dreier seg om.

Les om Norges Tour Open her.

Sponsorene uteblir

Sist arrangementet fant sted i Trondheim, var i 2010. De siste årene har de lokale sponsorene uteblitt som følge av lavt engasjement for sporten. Derfor kommer i år store deler av midlene fra sponsorer sentralt. TSVK har et ønske om at også lokale støttespillere igjen skal hive seg på.

– Vi jobber kontinuerlig med å skaffe lokale sponsorer. Men på dette planet skulle vi nok hatt større fremdrift, sier Rodahl.

Bare i premiepenger må arrangøren stille med 50.000 norske kroner.

– Det er problematisk å få inn sponsorpenger her i Trondheim, mye fordi sandvolleyballmiljøet er såpass lite. Det er helt klart et problem, sier Skogen.

Før 2010 ble denne turneringen blant annet arrangert på Torget. TSVK har spesielt ett mål for øyet i årene fremover: å igjen kunne åpne en bane midt i sentrum.

– Det vil være med på å skape mye liv rundt kampene og gi oppmerksomhet til sporten, sier Rodahl.

Vil rekruttere flere

– Alle i Norge har et forhold til fotball, håndball eller langrenn, men ingen har et forhold til sandvolleyball, sier Skogen.

TSVK har nå gått inn i et samarbeid med Nyborg volleyballklubb. Hensikten er å rekruttere unge spillere til sandvolleyballbanen. Men de vil også ha med seg deg og meg.

– Så lenge været rekker, arrangerer vi hver onsdag challenger på banene på Lade Idrettspark. Det er et lavterskeltilbud som alle kan melde seg på, sier Skogen, som selv er trener.

– Meld deg på, så har vi et opplegg for deg, uansett nivå, avslutter Rodahl.

 

Første gang på syv år: Norges Tour Open til Trondheim

Mest lest

To Top