Nyheter

Opptur for Enga

Tilbake på gamle trakter: Adam Larsen Kwarasey (29) har signert for Enga. Foto: VIF.no

OSLO: Vålerenga kan vise til en rekke gode resultater den siste tiden. Oslo-laget klatrer dermed på tabellen i Eliteserien.

 

Etter en skuffende start på sesongen har Vålerenga endelig begynt å vise hva de er gode for. Med uavgjort mot Rosenborg og flere gode resultater mot andre sterke motstandere har Enga sakte men sikkert begynt å klatre på tabellen i Eliteserien. En av spillerne som har vist seg i et positivt lys er midtbanespilleren Herman Stengel.

21-åringen har kommet inn fra benken og avgjort en rekke viktige kamper, blant annet med en viktig utligning mot Rosenborg på Ullevål og en frisparkperle i cupen. Den tidligere Stabæk-spilleren har ofte utgjort forskjellen på Vålerengas midtbane de siste ukene, og har vært et viktig bindeledd mellom forsvar og angrep.

Usikker fremtid i klubben
Til tross for sterke prestasjoner av Stengel den siste tiden, foretrekker Vålerenga-trener Ronny Deila (41) å starte med kaptein Christian Grindheim (33) på banen. Flere eksperter har uttrykt tvil over denne strategien, men den tidligere Celtic-treneren virker å være klar i sin sak.

Deila ønsker ikke å kommentere saken, men viser til et intervju med VG etter uavgjort-kampen mot RBK, hvor han fikk spørsmål angående Stengels rolle i klubben og det faktum at unggutten spiller på en utgående kontrakt. Drammenseren uttalte at det ikke var sikkert han kom til å tilby midtbanespilleren en ny kontrakt, og Stengel selv er utvilsomt ute etter førstelagsspill for å sikre sin videre utvikling. Vil vi se Stengel forlate VIF etter sesongen?

Tilbake på gammel bane
Da Deila overtok som sjef for Celtic i 2014 hentet han mange av sine tidligere Godset-spillere til den skotske toppklubben. Nå går han igjen tilbake og henter en tidligere spiller i keeper Adam Larsen Kwarasey (29), som var en viktig brikke da Deila tok ligagullet med Strømsgodset i 2013.

Den høyreiste sisteskansen, som spiller på det Ghanesiske landslaget, ble hentet fra danske Brøndby og signerte nylig en kontrakt som binder han til Vålerenga ut 2020. Larsen Kwarasey spilte i sin tid juniorfotball i Vålerenga før turen gikk videre til Strømsgodset, og keeperen selv er veldig fornøyd med å være tilbake på gammelt gress.

— Jeg vokste opp med å spille fotball her, så det var et naturlig neste steg for meg. Ronny er en enormt bra trener som jeg kjenner godt, vi har tidligere vist hva vi kan gjøre sammen, sier Larsen Kwarasey og viser til ligagullet i 2013. Videre forteller han at det føles veldig riktig å være tilbake igjen.

— Jeg ser virkelig frem til å skrive historie på nye Vålerenga Stadion. Jeg skal ta gullet med Enga, avslutter han med et smil.

Ny stadion
Nye Vålerenga Stadion er snart ferdig oppført, og 9. september spilles den første kampen på Valle Hovin. Vålerenga har siden 90-tallet spilt sine hjemmekamper på Ullevål stadion, men det har i en årrekke vært adskillige bevegelser for å føre Vålerenga hjem – til Gamle Oslo. Gard Mikaelsen (47) vokste opp på Jordal og har vært Enga-supporter hele livet.

— Det blir for dumt når et fotballag fra Gamle Oslo holder til på vestkanten. Som min far før meg har jeg kjempa for å få bygd en ny stadion her, og endelig har det blitt noe, sier Mikaelsen. Han har drevet underskriftskampanjer og holdt foredrag i håp om at nok folk vil hjelpe saken.

— Med ny trener, ny keeper og ny stadion er det på tide å bli det fotballaget Vålerenga alltid skal være. Topplaget, gullvinneren, fortsetter Mikaelsen og viser til mangelen på medaljer i VIF de siste sesongene.

 

 

 

Opptur for Enga

Mest lest

To Top