Sport

Åsane i undertall på eget gress

BERGEN: Under fotballens nasjonaldag 16. mai ble det et uvant møte med sin egen hjemmebane for Åsane-spillerne.

 – Spillergruppen synes selvfølgelig det er kjipt at det stiller flere bortesupportere enn hjemmesupportere på våres egen hjemmebane, forteller Åsanes høyreback Simen Hatlebrekke.

I det som blir betraktet som fotballens nasjonaldag, skulle Åsane få hjemmekamp mot Florø. Et aldri så lite vestlandsderby i Norges største bydel. Det var duket for fest i Åsane. Det var pyntet rundt i områdene rundt stadion, med oransje flagg som flagret i vinden og regnet. På en dag der man kanskje skulle tro at solen var det eneste som manglet, så fotballens festdag mer ut som en bortekamp for ”Martyrene på Myrdal gres”. I kampen ble det meldt om 748 tilskuere. For øvrig rekord så langt denne sesongen. Det eneste problemet var at rundt 500 av disse var tilreisende fra Florø.

Overraskende til tross for Brann-kamp
– At det er flere borte enn hjemmesupportere tror jeg kom som en overraskelse på de fleste, og det er selvfølgelig ikke en ønskelig situasjon. Vi er derimot klar over at vi er en klubb med små ressurser og få supportere, fortsetter Hatlebrekke.

At Bergens flaggskip Brann, som vanlig spilte hjemmekamp og fylte sin arena på Kniksens plass spiller nok også en avgjørende rolle.

– Vi syns det er kjipt at det kom få fans på 16. mai-kampen vår selvfølgelig, men vi har også stor forståelse for at det er større interesse for Brann, som spilte samtidig som oss, sier høyrebacken.

Det kom kanskje overaskende på Åsane å få en hjemmekamp på fotballens festdag. Utfordringen var veldig stor med tanke på Branns kamp. Et mini-vestlandsderby var kanskje det som skulle lokke Åsabuene til kamp. Slik ble det ikke. Florø-fansen, som ankom bydelen tidlig på dagen sørget for god stemning på Egons lokaler i timene før kamp. Og de var i klart overtall.

– Det handler mye om at Florø er et eget tettsted som står på egne bein med sin egen identitet. Det er ikke en storklubb som utfordrer i nærområde. Åsane er en bydel og har ingen klar identitet, sier sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal

DÅRLIG OPPMØTE: Til tross for få Åsane-tilhengere på tribunen, var det ikke noe å si på innsatsen fra spillerne.

Store planer for fremtiden
Åsane Fotball er allerede i gang med store planer for fremtiden. Nye Åsane Arena er planlagt å stå ferdig i 2019. Med plass til rundt 2000 tilskuere og topp moderne fasiliteter håper klubben på et annet trøkk og engasjement rundt klubben.

– Vi tror og håper et nytt anlegg med helt nye fasiliteter vil bidra til å få opp en fast og god tilhengerkultur til å skape ny, og sårt tiltrengt, energi rundt laget. Samtidig prøver vi å opprettholde en lokal profil som er lett å identifisere seg med. Selvfølgelig er det viktig at vi også spiller en attraktiv fotball som drar folk på kamp, forteller sportslig leder i Åsane Trond Bjørndal.

Regnet ødelegger
Når man spiller hjemmekamper i Bergen er det klart at dårlig vær har mye å si for tilskuertallene, spesielt når man spiller på en fotballbane uten tak for fansen. På den nye arenaen vil det bli tak, og forhåpentligvis flere tilskuere.

– På Myrdal merker vi det ganske godt når det regner og blåser at det er veldig glissent på tribunene, kontra når vi kan by på fint vær. Så jeg tror og håper det vil bedre seg når vi får på plass ny arena og en større grunn til å komme å se Åsane spille kamp, sier Hatlebrekke.

Når den nye arenaen kommer på plass, tror også høyrebacken at poengene vil komme jevnere, sammen med et større trøkk på tribunen.

– Personlig tror jeg at vi ville tatt flere poeng med en større gruppe tilhengere på kamp. Det betyr mye for oss å ha støtten fra tribunene. Det ville i hvert fall helt klart blitt en betraktelig større optimisme og holdning rundt hele klubben, avslutter Hatlebrekke som påpeker at han tror dette noe er hele spillergruppen er enig i.

Åsane i undertall på eget gress

Mest lest

To Top