Kultur

Sesong to for Ladekaia

Fin plassering: Uteplasser og utsikt gjør restauranten til et koselig sted for både familier og vennegjenger.

Trondheim: Etter at Ladekaias dører åpnet 22. juni i fjor, har ryktet om det flotte serveringsstedet spredt seg som ild i tørt gress.

For mange år tilbake fikk Thomas Hammeren og John Petter Udness en idé. På den gamle havna på Lade sto det et gammelt ammunisjonslager av tre fra andre verdenskrig. Med det mange omtaler som kanskje Trondheims fineste utsikt, så de muligheten for å lage et serveringssted ut av den slitte, tomme brakka.

De solgte idéen inn til kommunen, og tok i tillegg kontakt med noen arkitektstudenter. Etter flere års utarbeiding av idéen, sa kommunen ja til prosjektet, og ved hjelp av flere sponsorer ble prosjektet satt til livs.

Arkitektstudentene fra NTNU, tegnet det som nå er restaurantbygget, som en del deres mastergradoppgave.

Treffende konsept
Bak stor satsing ligger det naturligvis mye planlegging. Planleggingen har resultert i et unikt konsept som retter seg mot forskjellige typer mennesker.

– Konseptet vårt er at alle skal føle seg velkomne. Restauranten ligger ved Ladestien, derfor er det en god blanding av turkledde og pent kledde folk her, sier daglig leder for Ladekaia, Simen Johannessen før han ogsålegger til:

– Det ser ut til at konseptet har truffet en nerve i folket, da gjestene er alt fra 16-86 år. Selv om vi har samme innstilling gjennom hele dagen, er flaskeføringen høyere på kveldstid, særlig om sola viser seg. Trøndere har en tendens til å krype fram på varme sommerkvelder for å nyte en iskald øl, forteller Johannessen med glimt i øyet.

Selvstendig bedrift
I dag drives Ladekaia som en privat bedrift uavhengig av kommunen og NTNU.  Regionssjef for Coca-Cola Norge, John Petter Udness, og Restaurantsjef for Burger-King Lade, Thomas Hammeren er eierne av Ladekaia.

Astrid Risan var den første som fikk sommerjobben som daglig leder. Etter henne overtok Simen Johannessen da Thomas Hammeren så potensialet i han. Simen Johannessen fikk jobben som daglig leder i år.

Astrid Risan og Simen Johannesen, som henholdsvis er 23 og 24 år flytter i sommer til Bergen for å studere. Den neste daglige lederen er også i starten av tjueåra. Selv om ungt blod regjerer på Ladekaia har ikke dette noe å si for kvaliteten i bedriften.

– Jeg kan i all beskjedenhet si at økonomisk sett så går det veldig bra med Ladekaia, forteller Johannessen.

ENGASJERT DRIFT: Daglig leder Simen Johannessen foran den populære baren.

Sesongåpnet
I år er den første hele sesongen Ladekaia holder åpent. I fjor åpnet ikke serveringsstedet før 22. juni fordi oppussingen var litt bak skjema. Dette på grunn av forsinkelser, og en hendelse med hærverk.

– I starten av byggeprosessen ble det gjort et innbrudd her. De som brøt seg inn hadde brukt lokalet til å feste, samt å tagge på vegger. Dette ble ikke politianmeldt, men ordnet opp i privat, forteller Simen Johannessen.

Ladekaia har åpnet hver dag fra 1. april til slutten av oktober.

– På vinterstid kan vi ikke holde åpent. Dette  er rett og slett fordi varelevering er vanskelig med tanke på framkommelighet. Dessuten er hele bygget av glass, og uten særlig isolasjon blir det veldig kaldt her på vinteren, forteller Johannessen

Lite markedsføring
Ladekaia ligger i et populært turområde, derfor har mange av Trondheims innbyggere fulgt med, og vist interesse i løpet av byggeprosessen.

– Mange kom innom da vi åpnet, og kundene har vært fornøyde med service  og servering. Etter det har jungeltelegrafen gjort den største markedsføringsjobben for oss. Vi har dessuten vist oss litt på Facebook, og nå har vi åpnet en nettside sier Ladekaias daglige leder, og fortsetter:

– I 2016 ble vi stemt fram av en fagjury og vant Byggeskikkprisen. Vi vant også prisen for årets cafe, stemt fram av folket. Jeg tror nok dette også har vært med på å dra folk hit.

Flerbruksarena
Cathrine Johansen er en av de som gjerne tar turen til ladekaia når sola titter frem.

– En gang var jeg faktisk på date her. Det endte med den éne daten, men det er nok ikke ladekaia sin feil, humrer hun, før hun legger til:

– Ellers så er dette et samlepunkt for meg og vennene mine, enten etter en tur på Ladestien, eller med bussen for å ta en øl på en varm sommerkveld. Utsikten og ikke minst stemningen er jo

STAMKUNDE: Cathrine Johansen besøker ofte Ladekaia på en finværsdag.

fantastisk, forteller hun engasjert.

Sesong to for Ladekaia

Mest lest

To Top