Uncategorized

Ungdommer ser nytten av vintage

 

– Vi er i en periode der vintagebutikkene begynner å bli med populære, sier Espen Heggedal, daglig leder i Grønn Hverdag. Han mener at ungdommer også begynner å se nytten av vintagebutikker som et alternativ til forbrukersamfunnet.Amalie Solnørdal Nærø

 

Heggedal tror vi er i ferd med å gå inn i en tid der flere vil se fordelene med å handle på vintagebutikker.

– Vintagebutikker er blitt mer populært de siste årene. En liten del av samfunnet ser problemet med å kaste helt brukbare ting. De ser at det er rart å kaste brukbart tøy. Denne delen er fortsatt ganske liten, men den øker med årene, sier Heggedal.

Heggedal mener denne utviklingen også vil smitte over på ungdommer som i dag handler det meste i kjedebutikker og merkebutikker. Han tror dette vil ha en veldig positiv effekt på en reduksjon av ungdommenes forbruk.

– Vintagebutikker gjør mye positivt for forbrukersamfunnet. Det er fint at flere slutter å se på brukte ting som avfall, men heller noe som kan ha verdi for andre. De kan få noen aha-opplevelser når de oppdager at den gamle skinnjakka deres faktisk kan bli solgt til en fornøyd kunde i en vintagebutikk, sier han.

– Ungdommer velger kjedebutikker

Kristine Titternes (20) er en trofast kunde hos de forskjellige vintagebutikkene i Oslo. Hun tror at mange ungdommer ser på brukte klær som noe gammelt, og handler derfor på kjedebutikker i stedet.

– Jeg synes det er synd at ikke flere ungdommer ser det fine med vintagebutikker. I vintagebutikkene kan du finne helt vanlige klær fra kjedebutikker som er i perfekt tilstand. I tillegg finner du også helt unike og moteriktige plagg. Noen av vintagebutikkene driver også kampanjer der kjente designere har laget noe nytt ut av noe gammelt.

– Det trengs en holdningsendring

Titternes tror at det trengs en holdningsendring for at flere ungdommer skal bli bevisste på vintagebutikker. Hun mener at ungdommer trenger et nytt syn på vintagebutikkene, slik at de ikke bare tenker på det som noe gammelt og brukt.

– Vintagebutikkene burde begynne å gjøre utstillingsvinduene mer ungdommelige. De burde begynne fronte merkeklær og ha et mer variert utvalg. Det er også flere kjendiser som liger å mikse og matche med vintageklær, og dette er noe de burde spille på for å få flere ungdommer til å se det fine med vintageklær, sier hun.

Mest lest

To Top