Nyheter

Braksuksess for nyåpnede Olivia Solsiden

VELLYKKET: Det har vært folksomt både ute og inne på Olivia hver dag siden åpningen.

Trondheim: Etter åpningen av Olivia 29. April, har folk strømmet til for å smake på de italienske rettene restauranten har å by på.

  • Tekst og foto: Kandidat 336639

Litt i utkanten av rekken med restauranter på Solsiden, åpnet Olivia i slutten av april med håp om å bli like vellykket som restaurantkjeden er i Oslo. Så langt er forventningene innfridd. Gjester har strømmet til hver dag siden åpningen, og restauranten har fulle bord hver kveld.

Fullbooket
– Vi har hatt enormt stor pågang. Vi ble nesten tatt litt på senga, ja vi ble jo det, forteller en fornøyd regionssjef Una Halvorsen.

Hun forteller videre at hun har vært nødt til å stenge nettbookingen da de allerede første tirsdagen fikk 270 bookinger via nettet.

FORNØYDE: Serviceansvarlig Hanne Sten og regionssjef Una Halvorsen smiler fra øre til øre etter braksuksessen.

Fem dager før den offisielle åpningen booket de til 100 personer mellom klokken seks og åtte for å få en rolig start. Da skjønte de raskt at de måtte forberede seg på flere gjester enn som så.

– Jeg mistenkte at det ville komme fler, så jeg sa til personellet vi måtte slippe inn drop-in, og vi fikk derfor mye av det de dagene også, sier Halvorsen.

Deilig med regn
Det er ingen tvil om at den største utfordringen har vært opplæring av personalet. Hun forteller at det er umulig å gi god nok opplæring når det er så hektisk og alle bare løper rundt. Det er ikke som i Oslo der man kan låne ansatte fra de andre restaurantene i byen.

– Tilbakemeldingene er superbra, og gjestene er veldig fornøyde. Men det blir litt hektisk av den grunn at for eksempel hovmesterne ikke har fått god nok opplæring til å bli sterke hovmestere, sier hun.

Med latter om munnen forteller hun videre at de ble glade da det ble regn i går og i dag. Lørdag tok det helt av, og det er derfor deilig med noen rolige dager.  Hun legger til at dette selvfølgelig er et luksusproblem.

Positive gjester
Julie Kollandsrud og Sander Sundt spiste på restauranten for første gang i dag. De virker tilfredse med besøket.

METTE: Julie Kollandsrud og Sander Sundt er gode og mette etter en god middag på den nyåpnede restauranten.

– Det var et veldig hyggelig sted å sitte og nyte middagen, sier Sundt.

Kollandsrud nikker for å bekrefte det Sundt sier.

– Jeg synes det var veldig god mat her. Jeg husker ikke hva pizzaen jeg spiste het, men det var en med parmaskinke og mozarella. Den var veldig god, sier Kollandsrud.

Begge er enige at de ønsker å komme tilbake en senere anledning.

– Jeg kommer helt sikkert til å komme tilbake. Jeg likte stedet veldig godt, og tenker det er ekstra hyggelig her på sommeren når det er fint vær og varmere, forteller Sundt.

Utfordrende
Sofia Benito har jobbet som servitør på Olivia i Oslo i to år og er nå en av hovmesterne på restauranten. Hun sier det har vært slitsomt den første tiden, men at det er utrolig gøy.

– Den første tiden har vært spennende. I ukene etter åpning fikk vi veldig mye hjelp fra personalet i Oslo. Den siste tiden har vi hatt litt mindre hjelp, og det har vi derfor kjent på, forteller hun.

Benito forteller videre at det har vært utfordrende nå i starten, men tror alt kommer til å gå på skinner i løpet av noen uker, når alle har kommet litt mer inn i det.

Gjestene som kommer til Olivia Solsiden er en god miks av alle mulige mennesker.

– Det er slik Olivia skal være. Det skal være for alle, men hovedtyngden ser vi er mennesker på rundt 20-45 år, forteller regionssjefen

Vil bygge ut
Restauranten har fått skjenkebevilgning til å ha ytterligere 110 sitteplasser ute, men venter fortsatt på å få byggetillatelse til å sette opp et overbygg. Una Halvorsen regner med at det fort kan ta noen måneder før tillatelsen går i orden, så de vil kanskje slenge ut noen stoler og bord etterhvert som sommeren kommer.

Hun gleder seg til høysesongen kommer i gang for fullt. Hun har forhåpninger om at det kommer til å bli mye trøkk når sommeren kommer og folk har ferie.

 

To Top