Kultur

«Innen fem år har jeg fylt Oslo Spektrum»

OSLO: Felix Borang Jatta har med sine følsomme ballader og R&B-musikk på kort tid blitt et kjent navn i Oslo. I dag skulle jeg få et nærmere innblikk i den unge artistens vei til rampelyset.

På plattformen ved Brynseng T-bane står jeg og venter mens minst ti forskjellige T-baner kjører forbi. Jeg var blitt lovet å møte Felix Jatta her klokken 19.00, men i tråd med den uskrevne artist-regelen er han minst femten minutter forsinket. Ikke noe sjokk det, tenker jeg.

I det han hopper av T-banen ved navn ”1 – Frognerseteren” sammen med et par andre travle menn og kvinner, blir jeg møtt med en varme og energi de færreste nordmenn er kjent for. Det er klemming og spørsmål, og i et øyeblikk føles det nesten som om det er jeg som er intervjuobjektet. Vi får etter et par minutter satt oss ned på en benk, og han virker enda mer engasjert enn meg i det jeg begynner å stille spørsmålene.

Felix Jatta er en 22 år gammel artist fra Gamle Oslo, nærmere bestemt Vålerenga. Han debuterte med sin første låt ”All i see is you” for et år siden, en følsom ballade som sto i sterk kontrast til den livlige personen med et konstant smil rundt munnen som jeg nettopp hadde hilst på.

Ville prøve noe nytt

–De fleste forventet at jeg kom til å slippe en typisk listepop-sang. Dette er en sjanger jeg planlegger å sikte meg inn på, men jeg ville bli tatt litt seriøst med min første sang og dermed ble det slik, forteller den unge artisten.

For det er listepop og R&B som faller meg inn når jeg ser Felix Jatta. Med svart bomber-jakke, svarte jeans og hvite og svarte sneakers kunne han vært å finne på en hvilken som helst Usher eller Chris Brown-CD uten at noen så mye som hadde hevet et øyebryn. Det er også denne typen artister Jatta har hentet sin inspirasjon fra, både i musikk men også i dans.

–Min favoritt er definitivt Bruno Mars. Han er helt enorm både som artist men også på scenen. All den energien han har kan trollbinde et helt publikum. Usher er definitivt en favoritt han også, med sine Michael Jackson-lignende dansebevegelser. Det var han som var den første jeg så opp til, forteller Jatta.

Startet som ung

For det var med Usher det hele startet, da en ung Felix Jatta sto på gutterommet med sin to år yngre bror Benjamin på gutterommet og danset og sang til både Usher og Michael Jackson. Da Felix Jatta slapp sin nyeste, og hittil mest populære låt ”Make it true”, med sine 200.000 views, var det lett å få assosiasjoner til blant annet Usher.

Fremtiden ser lys ut for den unge artisten. (Foto: Omar Bouignane)

Tar med familien

Med i musikkvideoen til Make it true var blant annet hans bror Benjamin, og hans barndomsvenn Victor. Felix forteller at akkurat det med venner og familie er noe av det viktigste for han.

–Jeg vil ha med meg både vennene mine og familien min på dette. De skal være med hele veien. Da jeg trengte dansere til musikkvideoen var det ingen tvil om hvem jeg kom til å kontakte, jeg har jo danset hele livet med disse to guttene, forteller Jatta.

I tillegg til å ha med både venner og familiemedlemmer i musikken, er også hans aller beste venn Marcus Vikstvedt hans produsent . Det var han som ga Jatta idéen om å prøve å lage en låt, og har hjulpet han både med å arrangere konserter, skrive nye låter, og komme i kontakt med andre plateselskaper, deriblant det verdenskjente plateselskapet Warner.

Se også: Jattas mest kjente låt har nådd 200.000 views på spotify.

Lite tid til venner

Hadde det ikke vært for at han hadde hatt med både venner og familie med på veien kunne det fort blitt ensomt for Jatta. I tillegg til musikken er han også i militæret, hvor han har en fast stilling fra 8-16. Etter det bærer det rett til studioet for å jobbe med musikken.

–Det blir mest i helgene at jeg har fritid. Nå har jeg i tillegg fått meg kjæreste, så jeg slipper heldigvis det maset med å dra ut i helgene, og kan fokusere mer på å slappe av med venner og familie, sier Jatta.

Kan nå langt

Karrieren til Jatta har slått fart rett i været, noe han selv ikke forventet. På starten var det bare gøy, men nå som det er blitt seriøst sier han selv at ”the sky is the limit.”. Når han først får spørsmålet om hvor han ser for seg at han er om fem år, ler han det bort med å si Hollywood, før han med en alvorlig mine sier: ”Om fem år har jeg fylt Oslo Spektrum”.

Foreløpig ser det ikke umulig ut.

«Innen fem år har jeg fylt Oslo Spektrum»

Mest lest

To Top