Nyheter

Mer enn en butikk

OSLO: Midt på Grønland finner du Grønland Basar. Et slags kjøpesenter hvor du kan finne litt av alt, men veldig ofte ikke det du ser etter. Slik det gjerne er med kjøpesentre.

Helt i enden av senteret, midt i krysset av Tøyengata og Nordbygata ligger Bunnpris. Til tross for det karakteristiske røde trehuset – som skiller seg ut på Grønland – er det ikke sikkert du har lagt merke til den. Hvis du skulle ta turen innom, er sjansen stor for at du kommer tilbake.

– Jajaja, heihei kamerat. Du, det er så fryktelig travelt med varebestillingen nå, har du mulighet til å gi meg ti minutter?

Jeg svarer at jeg kan gi han mer om han vil, men han bedyrer at ti minutter holder i massevis. Senere får jeg vite at grunnen til at varebestillingen alltid tar lang tid, er fordi Asim alltid passer på å snakke med de som kommer inn. Selv når tiden er knapp.

– Du vet at her er det faktisk vanlig at kunder kommer innom opptil fire ganger om dagen? Unge som gamle, jeg mistenker at de kommer innom like mye for en prat som for varer, sier Asim Khawaja.

Nærmiljøets vokter
Asim styrer butikken sammen med sin storebror Wasim – og én av de to er på jobb mellom 10-14 timer hver dag. Og alltid med et smil.

Alltid på jobb, alltid noe å gjøre: Asim Khawaja.

– Vi er helt avhengige av å få kundene til å smile. De må føle seg sett, anerkjent. De kan tross alt få varene sine billigere et annet sted, så vi må tilby noe mer.

Og det er akkurat det de har gjort, helt siden 2009 da Khawaja-brødrene tok over butikken. Det faktum at butikken er døgnåpen 365 dager i året er ganske unikt. I utgangspunktet var det bare et innfall, men de prøvde det ut. Det førte til såpass med positive tilbakemeldinger at det ikke lot seg reversere.

Spesielt de i utebransjen og taxinæringen satte stort pris på tilbudet. Det gjorde handlingen betraktelig billigere, når de ikke lenger måtte innom en kiosk på vei hjem. I tillegg var det hyggelig å stikke innom det lille røde huset i enden av Basaren.

Flere følger etter
Nå har én annen Bunnpris-butikk fulgt etter, men Asim forteller om hva det bringer til nærmiljøet.

– For  en liten stund siden kom det ei jente løpende inn her midt på natten. Hun ble forfulgt av en mann og fikk ikke tak i kjæresten sin. Da ba jeg min ansatt om å passe kassen, så kjørte jeg hun hjem. Dagen etter kom kjæresten hennes ned med blomster til oss! Det var hyggelig. Det er sånne ting vi må ha mer av.

Alle jeg snakker med denne formiddagen forteller det samme: Det er noe spesielt over denne butikken. Og det er mange som er villig til å gi Asim og laget hans tommelen opp når jeg spør.

– Du må nesten ta bildene i fart, for det er travelt i dag forklarer Asim.

Det er måten de hilser på deg når du kommer inn, måten de strømmer til for å hjelpe deg når du ikke finner noe i den smått klaustrofobiske butikken, eller det faktum at de er oppriktige når de ønsker deg en god dag.

Ifølge Asim er nærområdet spesielt gode til å bruke butikken, spesielt om nettene. Folk går gjerne omveier for å ta en tur innom, eller for å bruke butikken som en slags trygghet. Og det er det mange som trenger her på Grønland, blir jeg fortalt. Men også etter at de flytter herfra, tar de gjerne turen tilbake til den lille sjarmerende butikken.

Proaktive i bydelen
Spol 23 år tilbake i tid. I Stavanger blir en ung herremann som jobber i Rema 1000 tildelt prisen for beste markedsfører. Året etter åpnet han sin egen butikk i Sandnes som han senere solgte med god profitt. Alt er blitt gjort med et smil – og det har han tatt seg med videre til Oslo.

– Det er morsomt å se at folk kommer innom og hilser på oss selv etter at de har flyttet fra bydelen. Senest for noen dager siden var det en familie her for å vise sønnen sin hvor de pleide å handle da han var liten. Det betyr at vi har gjort noe riktig.

Det er mulig at dette også er årsaken til at butikken, til tross for sin beliggenhet, aldri har opplev noe kriminelt. De har klart å bygge seg et renommé – og det er ingen som ønsker den hyggelige møteplassen noe vondt. Jeg blir til og med fortalt at de ikke har noe problem med å hjelpe kunder som ikke har penger på stedet – rett og slett fordi de vet at de vil komme tilbake.

Kundene strømmer til den lille sjarmerende butikken i Tøyengata.

– Det handler om tiltro, og troen på naboen.

Ingenting kommer av seg selv
Khawaja smiler og ler – og veksler mellom å sette telefonen på lydløs når det ringer eller å svare. Det er alltid noe som skjer, og aldri tid for å hvile på laurbærene.

Avdelingen har ni ansatte – og alle må gjennom et ganske heftig jobbintervju. Det er viktig at de som kommer inn skjønner hva som kreves på Grønland. Han kan også avsløre at én gang i måneden tar han med seg de ansatte på butikktur, for at de skal oppleve hvordan det er å komme inn i butikker hvor de ansatte ikke hilser.

– Som med mye annet, er bransjen i konstant bevegelse. Derfor passer jeg på at alle mine ansatte er oppdatert og klar over ansvaret vi har. Vi er blitt et slags knutepunkt her i bydelen og det må vi bare nyte.

Og om Asim ser for seg en annen jobb i fremtiden?

Hehe, aldri! Jeg tror ikke jeg kunne forlatt denne butikken for alle pengene i verden. Jeg elsker jobben min og jeg elsker beliggenheten. Det er her det skjer!

Mer enn en butikk

Mest lest

To Top