Oppholdsrom til de eldre. Her skjer alt av aktiviteter innendørs
Kultur

Godt tilbud til de eldre

OSLO: På initiativ fra kontoret for eldreomsorg i Oslo kommune ble Sinsen eldresenter opprettet i 1980. Senteret drives fortsatt i samme bygg, med spennende aktiviteter og glade brukere.

Norsk folkehjelp Oslo fikk en henvendelse fra kommunen om de ville ha ansvar for Sinsen eldresenter om Oslo kommunene stod for utgiftene, noe de takket ja til. I utgangspunktet var det kommunale ansvaret Oslo kommune sitt, men ansvaret ble i senere tid gitt til bydel Grünerløkka, da opprettelsene av bydelene i Oslo ble igangsatt.

I styret for senteret har Norsk folkehjelp Oslo styreflertall og ledervervet, de er ved dette direkte engasjert i driften. I 2016 var senteret enda i drift, også i de samme lokalene som senteret startet opp i, i 1980. Det er kun 3 personer som er ansatt på senteret, disse stillingene omfatter daglig leder, sekretær og kjøkkenmedarbeider. Resten er frivillige, og endel av de er eldre brukere. Av disse finner man mennesker i alle aldere. Noen er der for å få arbeidserfaring, andre er brukere som hjelper til for å ha noe å drive hverdagene sine med.

Viktig sted
Daglig leder Anita Hansen (49) mener Sinsen eldresenter er viktig for de eldre og for frivillige som ønsker erfaring før de skal ut i jobblivet.

–Det er ikke bare viktig for oss som jobber her, men senteret er også viktig for de eldre som kommer hit. Vi har en fast kjerne som kommer 5 eller 6 dager i uken, ellers har vi noen som kommer innimellom. I snitt har vi én ny person i uken som kommer innom. Jeg har jobbet her i 9 år og legger jo merke til at folk kommer tilbake, det er viktig for de eldre å ha et sted å være så de ikke trenger å sitte hjemme alenen, sier hun.

Aktiviteter og arrangementer
Ved å bruke senteret får de eldre tilgang til et møtested for sosialt samvær. Man får servering av mat, middag alle hverdager, og de fleste helger og helligdager. De får felles frokost, generasjons kafé, bingo, gruppe- og hobbyaktiviteter, trening og treningsgrupper, informasjon om bydelen og nærmiljøets øvrige tilbud, frisør og fotpleie tjenester, turer og arrangementer og databruk.

–Her på senteret gjør vi litt av hvert. Vi har quiz en gang i måneden, felles lunsj hver fredag (uavhengig av hvor mange som kommer), på torsdager er det bingo. Vi drar på grilltur og har felles treningsøkter. Men det brukerne setter mest pris på er turen vi tar til Sverige. 2 ganger i året reiser vi med båten fra Strømstad til Sandefjord, og da leier vi buss for å komme oss rundt, sier hun. De eldre synes dette er veldig gøy, sier Anita.

Har du lest: Hva skjer på Grünerløkka.

Lokalsamfunnet og penger
Senterets tradisjonelle brukere og andre legger ned frivillig innsats, og det er dette store deler av driften er basert på. Senteret tar i mot frivillig arbeid fra alle i alle aldere, unge eller eldre, ettersom det er utfordrende å finne mennesker som vil jobbe frivillig. Om man stiller opp som frivillig eller ikke, så er man alltid velkommen innom for en kaffe kopp eller litt mat.

–Ettersom vi kun er 3 ansatte og resten jobber frivillig, mange av de er de eldre brukerne, kunne vi alltid trengt en hjelpende hånd. Det hadde vært hyggelig om lokalsamfunnet hadde stilt opp på dugnader, og bare hjulpet til med små ting som å rydde eller male. Vi gjør alt selv. Vi ligger litt avsides, så det hadde også vært til hjelp hvis noen hadde hjulpet til å markedsføre senteret, da finner også flere fremtidige brukere lettere frem.

Penger er noe alle trenger. Og kanskje spesielt steder hvor man ikke har mange ansatte og resten hjelper til på frivillig basis. Da er det også lettere å ringe inn å si at man er syk.

–Vi hadde satt pris på å få litt mer pengestøtte fra kommunen. Det er ting vi trenger, og da kan vi gi de eldre mer. Hvis vi skal klare å holde bygget moderne til en viss grad, trenger vi støtte. Vi har gjort alt selv, malt vegger og oppdatert ting. Det hadde også hjulpet oss veldig hvis vi kunne fått en bil. Da kunne vi hatt en frivillig som kunne kjørt og hentet de eldre som har litt lengre vei, vi har faktisk opplevd å miste noen brukere fordi de ikke orker å gå så lagt, dette er trist. Dette hadde også hjulpet oss med å få gjort flere ute aktiviteter, sier Hansen.

Nedleggelse.
Det var en periode snakk om at Sinsen eldresenter skulle legges ned, det ble ikke godt tatt i mot hos de ansatte eller brukerne.

–Jeg hadde ikke latt senteret bli lagt ned uten en kamp. De eldre trenger det. Jeg har jobbet her i 9 år og senteret betyr mye for meg. Jeg trives med jobben jeg gjør, selv om jeg noen ganger må leke vaktmester eller maler. Vil aldri slutte i denne jobben. Hvis senteret skal bli flyttet, som det er snakk om, så følger jeg senteret videre. Vi fikk heldigvis avverget at senteret ble lagt ned etter et besøk fra VG under en konsert og en underskriftkampanje, avslutter hun.

Laila er en av de eldre brukerne og som også jobber frivillig. Og hun hadde ikke likt hvis senteret ble lagt ned.
–Det hadde vært veldig trist. Det var på dette senteret jeg traff samboeren min. Men han kommer ikke hit mer, for han er syk, så han ligger nå på sykehjem. Men hvis senteret hadde blitt flyttet til ett annet sted, så hadde jeg fulgt etter. Jeg har jo eget kjøretøy, ler hun, da kun forklarer at hun har elektrisk rullestol.

Har du lest: Oslo legger ned flere sykehjem.

Er veldig fornøyd.
Senteret har masse å tilby, både de eldste og de yngste brukerne. Den eldste brukeren per dags dato er nittini år gammel. Og alle trives.

Bruker Laila som er på senteret hver dag og daglig leder Anita

Trives godt: Daglig leder Anita Hansen og bruker Laila her inne på daglig leders kontor. De trives veldig godt i hverandres selskap.

 

–Jeg trives veldig godt her. Hjelper til litt med det meste, har jobbet endel på kjøkkenet, tenner litt lys rundt i lokalet og vanner blomster. Det beste med å ha senteret er at man kan komme hit å snakke med andre. Man slipper å sitte hjemme alene og man har oppgaver man kan gjøre, det er gøy. Jeg kommer til senteret 5 dager i uken og er her gjerne fra 09:00 – 17:00 ca, mest for å møte andre eldre. Senteret gjør at jeg har noe å glede meg til når jeg står opp på morgningen. Jeg er også veldig fornøyd med maten og aktivitetene, det passer til alle som kommer en tur innom senteret våres, avslutter Laila, før hun må løpe av gårde for å hente telefonen sin.

Godt tilbud til de eldre

Mest lest

To Top