Sport

Overtidsdramatikk i sekspoengskamp

BERGEN: Ting gikk hett for seg i bunnoppgjøret mellom Eidsvåg IL og Varegg 2 på Eidsvåg idrettsplass.

– Det er utrolig viktig å ikke tape denne kampen, konstanterte Eidsvåg-kaptein Jone Johansen før avspark.

To av dumpekandidatene i 5. divisjon avdeling 3 møttes til en livsviktig kamp på ”Eidsvågbanen” torsdag 25. mai. Foran oppgjøret stod hjemmelaget med fattige ett poeng etter fem spilte kamper, mens gjestene fra Sandviken bare hadde sanket tre på like mange forsøk. Etter en litt start på kampen var det vertene som skulle komme best i gang. Etter et langt innkast av venstreback Sondre Sletten, og mye klabb og babb inne i Varegg-feltet, kunne midtstopper Tor With til slutt sette ballen i nettet bak Varegg 2s keeper Martin Olsvik.

– Det er mye som skjer foran meg der, og det blir vanskelig for meg å få kontroll på innkastet, sier keeperen om kampens første mål.

With var på sin side svært fornøyd med å score sitt første mål for Eidsvåg.

– Veldig gøy, det. Selv om det ikke var den vanskeligste sjansen å sette, sier han med et smil.

Varegg 2 så ut til å ha fått blod på tann av å ha kommet under, og bare sekunder før dommeren blåste for pause skulle utligningen komme. Andreas Strandskog hadde løpt seg fri, og mottok en 30-meters pasning som holdt alt annet enn 5. divisjonsnivå som sendte han alene med Eidsvågs keeper. Varegg 2s toppscorer Strandskog hadde få problemer med å overliste grønntrøyenes målmann, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1.

 

Ropte på straffe
Allerede fem minutter inn i andre omgang følte hjemmelaget seg snytt for straffespark. Høyrekant Christian Berg avanserte inn i sekstenmeteren, og svært mange av hjemmesupporterne mente at Varegg 2-forsvaret var for harde da de taklet ham. Dommeren vinket derimot spillet videre, til Bergs store fortvilelse.

– Det er jo helt utrolig av dommeren å ikke blåse der. Backen deres var jo ikke i nærheten av ballen engang, mener Berg.

Det var helt tydelig at oppgjøret på Eidsvåg Idrettsplass hadde stor betydning for begge lagene. Kampen var preget av harde taklinger og tøffe dueller. Etter 62 spilte minutter var kaptein og nykommer i Eidsvåg, Jone Johansen nære på å bli utvist. Midtbanespilleren hadde allerede fått gult kort tidligere i kampen da han taklet en Varegg 2-spiller litt vel hardt. Dommeren holdt kortene i lommen denne gangen, og kaptein Johansen fikk bli på banen.

­   – Det går nok an å gi meg mitt andre gule for den, ja, reflekterer Johansen etter at kampen er over.

Det har blitt hett mellom Eidsvåg og Varegg før.

 

Drømmescoring
Kampen stod og vippet, og begge lag hadde brukbare sjanser til å ta ledelsen. Etter 74 minutter skulle de 50 fremmøtte tilskuerne på Eidsvåg Idrettsplass bli vitne til noe helt utenom det som er normalt å observere på sjette nivå i fotball-Norge. Nevnte toppscorer Strandskog vant ballen på cirka 35 meter og avanserte fire-fem meter til. Før Eidsvåg-forsvaret rakk å komme tett nok på spissen, banket han ballen, fullstendig utagbart for Eidsvåg-keeperen og opp i krysset. Strandskog var naturlig nok en blid mann etter kampen.

– Utrolig gøy å score to mål, og spesielt kjekt er det jo når en sånn som den siste går inn, sier angriperen.

 

Overtidsmål
Men kampen var på ingen måte over av den grunn. Bare syv minutter senere lempet Eidsvåg et frispark inn i feltet fra drøye 40 meter. I feltet var Sondre Sletten størst av alle, og headet ballen i en fin bue over Varegg 2-keeperen. Kampen så ut til å ende uavgjort, noe som hverken hadde tjent Eidsvåg eller Varegg 2. Derfor kan bortelaget prise seg lykkelig over at de fikk en siste sjanse. På nesten identisk vis som Eidsvåg scoret 2-2, kom Varegg 2s vinnermål. På et frispark fra 35 meters hold, vant midtstopper på Varegg 2 Eivind Mørk duellen i feltet, og avgjorde kampen med et kontant hodestøt. Livsviktig for gjestene, blytungt for vertene. Folk i og rundt klubben spør seg nå om Eidsvåg, etter å ha kjempet i bunnen i noen år endelig må ta det tunge steget ned i 6. divisjon.

KONTRASTER: Eidsvåg måtte se Varegg 2 avgjøre kampen på overtid.

– Jeg tror og håper at vi klarer å holde oss. Nå er det jo lenge igjen av sesongen, men det er klart at vi må begynne å vinne kamper snart hvis vi skal overleve, sier en tydelig skuffet Eidsvåg-kaptein, Jone Johansen.

Kampens store spiller, og Varegg 2-spiss Strandskog har troen på sitt eget lag utover sesongen.

– Dette må vi bygge videre på. Legger vi ned samme type innsats som vi gjorde i dag, har vi alle muligheter til å gjennomføre en god sesong, sier han.

Overtidsdramatikk i sekspoengskamp

Mest lest

To Top