Nyheter

Shoppinghysteri på Black Friday

Det sto mange titalls personer utenfor dørene på Sandvika Storsenter før dørene åpnet på Black friday. FOTO: kandidatnr.: 336639.

Sandvika: Det var stort oppmøte på Sandvika Storsenter i forbindelse med Black friday. Folk stilte seg opp utenfor dørene lenge før 07.00 på morgenen for å få med seg de beste tilbudene.

Klokken er så vidt bikket 06.00. Det er mørkt, men julelysene som henger ned fra taket langs senteret glitrer og skaper en spent stemning. Den friske kulden hindrer ikke folk i å møte opp. Både unge og gamle står forventningsfulle utenfor døren en time før åpningstid. For dem som ikke rakk å hive i seg frokost på morgenkvisten venter gratis pølser og vel så det.

Tidlig morgen

Eline Welhaven er en av veldig mange som ikke sparte på nattesøvnen denne natten. Hun dro med seg lommeboken og møtte opp før åpningstid denne fredags morgenen for å karre til seg salgsvarer.

–Jeg sto opp kvart over fem for å være her en god stund før dørene åpnet. Da kom jeg langt foran i køen og kunne løpe dit jeg skulle. Det er bare én dag i året man får så gode priser, og da er det verdt noen timer med mindre søvn, forteller Welhaven.

Hun står utenfor inngangen til senteret, der det bare noen timer før hadde kokt over med ivrige handlere. Med tre bæreposer fra forskjellige butikker i hendene virker Welhaven tilfreds med dagens innkjøp.

Handelen er gjennomført, og Eline Welhaven er fornøyd med innkjøpet. FOTO: Kandidat 336639.

Planlagt handel

Welhaven hadde imidlertid planlagt hva hun skulle handle, i hvert fall til en viss grad.

–Jeg ser at mange av de som er her ikke vet hva de skal ha før de kommer og det kan kanskje føre til at man kjøper ting man ikke behøver. Jeg tror det er spesielt de butikkene tjener på, sier Welhaven.

Hun sier videre at hun ikke hadde dratt dersom hun ikke hadde klart for seg hva som var på salg og det hun trengte. Men legger til at det var et par plagg ekstra hun ikke klarte motstå.

–Jeg er glad i å handle nye ting. spesielt klær, så det var noen plagg jeg ikke hadde planlagt å kjøpe, men som jeg lot meg selv friste av og trakk kortet på. Det tviler jeg på at jeg er alene om på denne dagen.

Les mer om Black friday her

Senteret er fullt av folk. Køen i kassene er lange og noen holder bunker med klær som når helt opp til nesetippen. Man har lest hvordan denne amerikansk-importerte handledagen får fram mange menneskers desperate og griske sider. Hvordan folk river varer ut av hendene til hverandre, og løper over alt og alle. Man har lest om de ekstreme tilfellene der folk blir trampet ihjel når dørene åpner, og folk som sendes på sykehus. På Sandvika Storsenter denne fredagen er det kamp om varene, men tilstanden er ikke like kaotisk som det sies å være  mange andre steder i verden.

Oppmøte som forventet

–Vi forventer oss mye folk selv om vi ser at alle våre konkurrenter har kastet seg på «Black Friday-bølgen» i år. I fjor var vi nok litt mer alene om å satse stort på Black friday, sa senterdirektør Kathrine Ingerø i forkant av handelsdagen.

Ingerø legger vekt på at de bruker flere kanaler for å reklamere for å få folk til å komme til Sandvika Storsenter på Black friday.

–Vi benytter flere kanaler – både egne og betalte. Egne kanaler inkluderer Facebook,  instagram, senterets nettside og flater på senteret, forteller Katrine Ingerød.

Så mye handlet vi for i år

Det var ingen tvil om at det var salg i butikkene. Her kaster folk seg over varene. FOTO: Kandidat 336639

Gode tilbud tiltrekker

Kathrine Ingerø mener de gode tilbudene tiltrekker, i tillegg til at folk gjør det til en sosial happening å komme dit og handle.

–Det er mange gode tilbud fra butikkene våre. Noen er tidsbegrenset til perioden kl. 7-10 og andre gjelder hele dagen. Jeg opplever at mange har forberedt seg på forhånd ved å lese seg opp på tilbudene slik at de vet godt hva de skal ha når de kommer, sier Ingerø.

Oppmøtet bekrefter at de gode tilbudene tiltrekker, og at folk gjerne tar turen tidlig på morgenkvisten for å få de med seg de beste tilbudene.

Stor omsetningsvekst

Det ble registrert så mye som  7000 kunder inn dørene før klokken var bikket 07.30, skriver Budstikka. I løpet av hele dagen ble det registrert 57 000 mennesker innenfor bygningen, ifølge en pressemelding fra Olav Thon gruppen. Sandvika Storsenter rapporterer om en stor omsetningsvekst denne fredagen. En omsetning  på hele 43 millioner kroner.

Shoppinghysteri på Black Friday

Mest lest

To Top