Nyheter

Lukter suksess for nyåpnet Kaffebar i Bergen Sentrum

STORT UTVALG: Kaffelade har et stort utvalg av sjokolade, bakevarer og mat å tilby sine gjester. FOTO: 335976

BERGEN: I løpet av én måned hadde Martin Davitian pusset opp lokalet som skulle bli Bergens nye kaffebar, Kaffelade. Hele prosessen ble strømmet over sosiale medier.

– Den måneden vi pusset opp jobbet jeg omtrent døgnet rundt. Jeg ville gjøre alt selv og hadde allerede bestemt meg for åpningsdatoen så det var en hektisk måned. Samtidig ble hele prosessen direktesendt via Snapchat. Det var vår måte å vise utviklingen av entreprenør-drømmen og hvor mye jobb som ligger bak åpningen av en ny kaffebar, sier gründer Martin Davitian.

Kvalitet, service og hygiene
Lørdag 19. November 2016 åpnet Kaffelade Matbørsen dørene for første gang. Med ordene kvalitet, service og hygiene i spissen satser de på å gi kundene et lite avbrekk i hverdagen i hyggelige omgivelser og god atmosfære. Kun to måneder etter åpningsdagen er Davitian svært fornøyd med mottakelsen og tilbakemeldingene fra gjestene.
– Det har virkelig gått over alle forventninger. To måneder i servicebransjen er veldig kort tid, men vi har allerede fått flere tilbakevendende kunder og stamgjester som er innom opptil flere ganger daglig. Vi går over fra å være kaffebar om dagen til å bli Lounge på kvelden hvor vi serverer øl, vin og drinker. Så vi forandrer oss i takt med døgnet kan man si.

Hos Kaffelade brenner de kaffen selv, så gjestene alltid får nykvernet kaffe

BRENNER KAFFEN SELV: Kaffelade lover sine gjester alltid nykvernet og nybgrygget kaffe. FOTO: 335976

Hentet inspirasjon fra hyttelivet
De mørke veggene med innslag av naturstein gir lokalet et lunt utrykk. Sammen med de store vinduene og lukten av kaffe minner stedet mer om en høyfjellshytte enn en kaffebar i en storby.
– Jeg ville ha et sted hvor gjestene kunne slappe av og føle seg vel. I en ellers hektisk hverdag er det mange som savner følelsen av å sitte på en hytte og kose seg med god kopp kaffe og glemme alt stress for en liten stund. Så det var der jeg hentet min inspirasjon fra. Ikke fra et eksakt sted, men heller en følelse.

Inne i lokalet står det en gul kaffebrenner. Her brennes det daglig kaffe som fyller lokalet med en lukt som vil gi enhver kaffeelsker vann i munnen. Kaffen får de importert fra Kenya og Etiopia.
– Vi brenner kaffen vår selv for å gi gjestene våre fersk kaffe. Et fremtidig mål er å eie en egen gård i Kenya, sier han.

Student Vilde Fon har tatt turen innom Kaffelade. Hun sitter med en kopp kaffe foran seg og jobber på en pc. Hun er spesielt fornøyd med stemningen i lokalet.
– Jeg synes kaffen her er utrolig god, og jeg er veldig glad i stemningen og atmosfæren her inne. Jeg liker å komme hit for å koble av litt innimellom. I tillegg er jeg veldig glad i maten de serverer her, sier hun.

Samlet eget team
Da Davitian skulle samle nytt team til den nye kaffebaren var det strenge krav som ble stilt for å luke ut de han selv mente passet til jobben.
– Jeg er veldig opptatt av at de ansatte skal ha bein i nesa. Det var viktig for meg å plukke ut de mest utadvendte som er flinke til å snakke med gjester og som kan le og kose seg i stressende tider. Jeg stiller utrolig strenge krav til produkter som leveres til gjestene så det var viktig for meg at teamet består av mennesker som tåler å høre når noe ikke er bra nok.

Lærte opp egne ansatte
Ved å jobbe og selv ta del i hvordan det er å lage og servere kaffe har Davitian opparbeidet seg kompetanse til å selv kunne lære opp sine nye ansatte.

– Selvom denne kaffebaren nettopp har åpnet har vi en til Kaffelade her i Bergen. Så ved å jobbe mye selv har jeg selv vært ansvarlig for å lære opp de ansatte. Jeg er veldig nøye på at mine ansatte har nødvendig kompetanse og hele tiden holder seg oppdatert, så vi har ukentlige eksamener hvor de må bevise for meg hva de kan. Det hele handler om å konstant holde seg oppdatert på nye produkter og varer. En team er aldri bedre enn det svakeste ledd så det er viktig at alle er med hele veien, sier han.

Målrettet
Fremover håper Davitian at Kaffelade skal bevege seg over til østlandet og fortsette suksessen der.
– Jeg er stolt over det vi har fått til her i Bergen. Jeg har virkelig lagt sjelen min i dette og jobbet dag ut og dag inn. Heldigvis har responsen vært over all forventning og jeg kunne virkelig ikke drømt om en bedre mottakelse. Jeg håper vi i løpet av kort tid kan starte opp flere kaffebarer på Østlandet. Jeg er veldig målrettet og bestemt, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

Lukter suksess for nyåpnet Kaffebar i Bergen Sentrum

Mest lest

To Top