Kultur

Forrykende tiårs jubileumskonsert

Storartet feiring på kulturhuset Kolben

OSLO: Oppegård Rockeklubb (ORC) fylte nylig 10 år, og det ble en storartet feiring på Kulturhuset Kolben. Lørdag var det klart for Oppegaard Rock Clubs tiårs-jubileumskonsert! Den lokale rockeklubbens jubileum ble markert med en forrykende konsert i Kolben! Med hjelp av fem lokale gjestevokalister, laget rockeklubbens eget prosjektband en fantastisk kveld for de fremmøtte!

Av: Samuel Ninson

Elektrisk forestilling: Kølaband leverte en vidunderlig forestilling lørdag kveld.

We want more! Tre ord som beskrev stemningen Lørdag kveld. På sal 2 koste alle gjestene seg med lett øl og pølse med brød før selve konserten ble satt i gang. Selv om feiringen ble cirka 30 min forsinket, var det sikkert verdt ventetiden. Duetten Elisabeth Bøvold og Elin Mikkelsen åpnet kvelden med en rekke coverlåter av velkjente popsanger. Det var ikke bare rock på menyen! Blant de andre artistene debuterte Steffen Karlsen på musikkscenen, fikk vi sett Ståle Stålmann, grunnleggeren, Rick Holmen, og ikke minst Kølaband som leverte en så uimotståelig forestilling at publikumet ba dem om å holde på lenge.

Takk til Oppegård Rockeklubb for en forrykende kveld! Vi gleder oss til flere arrangementer i tiden som kommer!

Markerende kveld
–     Vi må støtte opp når noe stort skjer på Kolbotn, sier Bente Andersen, en av tilskuere.

Elin Mikkelsen synes at det var viktig å være med i kveld fordi det var en anledning til å feire, mens Elisabeth Bøvold mener at selv om det er rock konsert, er det rom for en litt annen type musikker. Vokalisten i Kølaband Vidar Bilden sier de har holdt på siden 1970, og har spilt på fleste scener i Follo. Videre er han takknemlig for at Kølaband får muligheten til å spille i kveld ettersom det er veldig tilfredsstillende å synge foran lokale kjente. Han i tillegg sier at slike kvelder er svært viktige fordi det finnes et stort utvalg av lokale artister som får muligheten til å opptre.

Ga alt: Elisbeth Bøvold og Elin Mikkelsen med en klassik fra 90-tallet.

Arbeid
Rick Holmen var en grunnleggerne, og var formannen de første 3 årene. Han dannet klubben fordi han ønsket et møtepunkt for 30-40åringer. Han sier klubben har hatt det tøff gjennom de siste ti årene grunnet svak økonomi, til tross for at de fikk støtte fra Oppegård Kommune. Mye av arbeidet besto av å sette klubben på kartet.

–      Da vi startet opp kunne vi ingenting. Gjennom årene har vi hatt behov for å lære oss den administrative siden av å kjøre en rockeklubb. Vi lyktes med å utvide skjenkebevilgningen, laget en Facebook side, kjørte rundt og hengte opp plakater på jernbanestasjoner. Samarbeidet med Kolben er en av grunnene til at klubben har overlevd så lenge.

Han legger til at omdømmet til ORC har vokst jevnt. De har klart å tiltrekke større navn slik som Nickels & Dimes i fortiden.

–      ORC drives kun på en frivillig basis. Det er en dugnad, og vi møter opp en gang i måneden i forbindelse med en konsert, sier Morten Skaug, den nåværende formannen i Oppegaard Rockeklubb.

Skaug sier at det pågår 6 til 7 konserter gjennom året, og ansatte pleier å jobbe bare når det dukker opp konserter. Klubben kjører også Backstage Rock Pub regelmessig der man får teste kunnskapen sin. I tillegg har klubben egne lydteknikere, og de ordner med lys selv. Skaug sier at de satser også på tidlig konserter. Han sier at vil begynne tidlig, og bli ferdig tidlig fordi det er det som passer folk best.

Betydningen
Formannen Morten Skaug sier at klubben betyr mye for folk på Kolbotn-området, og derfor er de villige til å stå på grunnet det.

–      Her er sted der man kan møte folk som er like gamle. Man får ikke tid til det p.g.a. det stressende arbeidslivet og familie, sier Skaug.

Han er klar over at folk over 40 har veldig få steder å samles på i det lokale området, så han synes at de må sørge for at en slik klubb finnes i fremtiden

Videre fremgang
–      Vi vurderer å booke en stor canon, men det skal koste mye penger, sier Skaug.

De skal fortsette med Backstage pub arrangementet, og forsøker fortsatt å henvende seg til de eldre rockepublikum i Oppegård. De skal ikke endre noe som fungerer fremdeles.

–      I mine øyne kan klubben overleve i 20 år til, sier Skaug.

PS! Les også mer om jubileumskonserten i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 10. september! Der får du også intervjuer fra helgens store live-show.

Forrykende tiårs jubileumskonsert

Mest lest

To Top