Trist Levanger Håndballklubbspiller.
Sport

Skademareritt i Levanger Håndballklubb

Stemningen var ikke på topp da flere LHK spillere skadde seg under 3T topphåndball weekend. FOTO: kandidatnr. 335987
  • Tekst og foto: Kandidatnr. 335987

TRONDHEIM: Det blir ikke en enkel start på sesongen for Levanger Håndballklubb (LHK), etter at to av spillerne ble skadet med 15 minutters mellomrom forrige uke. 

 

Det ble en skjebnesvanger kamp for Levanger Håndballklubb denne helga da to spillere ble skadet med få  minutters mellomrom. Sara Rønningen var en av de uheldige spillerne som nå må sitte på benk de kommende ukene.

– Sesongstarten for meg blir i større grad kjedelig nå som jeg får bidratt mye mindre enn forventet. Likevel har jeg som ambisjon å bidra så mye jeg kan utenfor banen. En kamp vinnes ikke bare fra banen, men også ved å være engasjert fra benk.

 

Uhell-helga
Lørdag forrige uke spilte LHK i 3T Topphåndball Weekend i Utleirahallen, hvor to av spillerne bestemte seg for å blø litt ekstra for drakta. Dette gjorde at laget nå er oppe i et skremmende antall skadde rett før sesongstart.

Helga ble likevel en suksess for Levanger Håndballklubb da de gikk ubeseiret gjennom turneringen og vant det hele over Volda HK. Dette overrasket ikke trener Geir Tore Leira.

– De første kampene etter skadene var ikke helt på topp. Etter hvert fokuserte jentene bedre, og resultatene ble deretter. De har hatt veldig fokus på seg selv i oppkjøringen, noe som har vært positivt på hver enkelt spiller. Dette gjør at man ikke er like avhengige av enkeltspillere. Nå må vi fokusere på å få bunnivået høyest mulig, slik at vi vinner kamper vi i utgangspunktet skal vinne.

Levanger håndballklubb mål.

Det ble mye fart for Levanger Håndballklubb under 3T topphåndball weekend. FOTO: Kandidatnr. 335987

Ny sjanse
Noen av skadene er omfattende, og for enkelte kan det ta flere uker før de er tilbake i full trening. Likevel er to av de fem skadde allerede i gang med alternativ trening. Fysioterapeut i Levanger Håndballklubb Trond Viggo Sjøbakk ønsker mer fokus på skadeforebygging.

– Selv om flere av skadene ikke er sliteskader, burde vi ha mer fokus på skadeforebygging allerede fra ung alder. Dette kan være med på å forebygge, og unngå at flere må legge håndballen på hylla for tidlig.

Heldigvis for Rønningen fikk ikke hennes skade store konsekvenser, da hun bare blir borte i fire uker. Nå på onsdag spiller Levanger Håndballklubb andre runde i NM og til helga spilles første seriekamp, noe Rønningen uansett må stå over.

– NM er ikke det jeg prioriterer høyst på lista. Tøffere motstand kommer senere i sesongen, og jeg er ikke i tvil om at resten av LHK-laget klarer å stå opp mot Malvik. Første seriekampen i helga kan derimot bli tøffere.

 

Fortsatt positiv
Å satse på trønderske jenter har alltid stått høyt i prioriteringene til Levanger Håndballklubb, noe de fortsatt står ved. På grunn av skadene vil flere av de yngre spillerne i spillerstallen nå få sjansen, noe Leira mener de er klare for.

– Vi håper selvfølgelig at jentene er tilbake så raskt som mulig, slik at vi kan kjempe om en bra plassering i førstedivisjon. Slik Sara sier, er første kamp i serien den vi prioriterer høyst, og må gjøre noen endringer i spillerstallen frem til da. Fokuset vårt skal likevel ikke være skadene, men kampene, poengterer Geir Tore Leira.

Selv med en del skadde spillere, og noen endringer i spillerstallen og siste del av oppkjøringen er både Leira og Rønningen positive for Levanger Håndballklubbs fremtid og hvordan sesongen blir.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre det mye bedre enn de fleste forventer denne sesongen. Selv håper jeg at vi slipper å spille om nedrykksplass, men jeg vet at de som kommer for å se kampene våre har mye god håndball i vente, avslutter Sara Rønningen.

Jubel hos Levanger Håndballklubb.

Selv etter at to nøkkelspillere for Levanger Håndballklubb ble skadd, hadde spillerne noe å juble over. FOTO: Kandidatnr. 335987

Skademareritt i Levanger Håndballklubb

Mest lest

To Top