Kultur

Ble mobbet hele sitt ungdomsliv

Bildene er tatt med samtykk fra Karoline Loeshagen, tatt av Anette Arefjord

Sotra: Karoline har opplevd mobbing på nært hold, nå vil hun hjelpe andre.

-Det tøffeste var og tenke de samme tingene om seg selv, at man på en måte ikke var verdt livet.

Det var i en tidlig alder Karoline Loeshagen (23) begynte og kjenne på det å være mobbeoffer. Allerede hørte hun kommentarer på barneskolen at hun ikke var pen nok, da hun ikke kom med de nyeste klærne, men det stoppet ikke der.

-Det verste startet på ungdomsskolen, da sosiale medier kicket inn, var det plutselig mye enklere og være en anonym mobber, forteller en preget Loeshagen.

På jenterommet stedet hvor Karoline gjemmer seg bort, men kommentarene blir alltid med hun. (Foto: Anette Arefjord)

Vanskelig og finne segselv.

Netthets er det som har utviklet seg til å bli det verste. Dette merket hun godt da hun begynte på ungdomsskolen. Hun forteller at det er den tiden man skal finne seg selv, men det var ikke så lett ettersom det ramlet inn med vonde kommentarer på nett, både anonymt, men også av personer hun visste hvem var. Kommentarene var ikke få.

-Jeg følte ikke jeg var verdt noe, og fant identiteten min i det som ble slengt ut om meg. Det ble sagt så mange ganger at jeg begynte og tro på det selv, det er hva som er farlig med mobbing, jeg hadde tøffe tider og tunge tanker om hvorfor jeg skulle fortsette og leve et slikt liv, sier Karoline med armene klamret rundt telefonen.

Hun er nå blitt 23 år og jobber i butikk, noe hun trives svært godt med. Veien dit har ikke vært den lett. Loeshagen forteller at hun ikke klarte å fullføre alle fagene på videregående grunnet mye fravær.

-Jeg var ikke motivert, og netthetsen gjorde det ikke like lett for meg. Jeg slet med å få meg venner siden jeg hadde tatt med meg et tilknytningsproblem fra ungdomsskolen.

Netthets var det værste.

Karoline viser frem netthets som har preget hun. (Foto: Anette Arefjord)

Karoline mener at det viktigste man kan gjøre er å ha nulltoleranse for mobbing i skolemiljøer og ellers bare lage en kultur i vennegjengen om at det ikke er greit. Selv om hun skjønner at det er lang vei igjen å gå. Samtidig mener hun voksene har en veldig stor påvirkningskraft de ikke er fullstendig klar over. Så mener hun at mobbingen faktisk begynner helt ned i barnehagen. Noe hun har lagt merke til etter å ha fått to nieser, og følger de ofte til og fra barnehagen.

Hun har funnet glede i livet, samt funnet sine ambisjoner selv. (Foto: Anette Arefjord)

-Jeg reagerer endel på hvordan barn både sammenligner leker og stenger ute hverandre fordi at de ikke vil være med alle, og det er helt greit, man skal ikke klaffe med alle. Samtidig så mener jeg at dette kan bli et sårt punkt om det alltid er en som blir stengt ute, og jeg tror at mobbing kunne blitt forebygget om man begynner allerede i barnehagen og snakker om dette, forteller Karoline.

Det og skulle åpne seg for noen har vært veldig utfordrende for Loeshagen, hun har holdt kortene tett til seg. Det var ikke før hun ble 20 år åpnet hun seg til foreldrene om at hun hadde blitt mobbet, det var en døråpner for valget videre i livet og retningen hun vil gå. Nå har hun store ambisjoner for fremtiden sin, og håper at hennes historie kan hjelpe andre som blir mobbet, men også de som mobber andre.

Ble mobbet hele sitt ungdomsliv

Mest lest

To Top