Sport

Vil bli best i verden

Stortalent: Marius Pedersen er et talent utenom det vanlige. Foto: Kristoffer Løkås

OSLO: Som 17 åring er han allerede en profil i norsk eliteserie og etablert landslagspiller, nå vil Marius Pedersen satse alt for å nå den internasjonale stjernehimmelen.

“Fotball-Norge har Martin Ødegaard, vi har Marius Pedersen”. Det skrev Sveiva innebandyklubb på sine hjemmesider da Pedersen etablerte seg på eliteserielaget som 15 åring. Nå, 2 år senere, har Unggutten blitt en av de største profilene i Norsk innebandy.

– Jeg kommer fra en skikkelig bandyfamilie. Både mamma og pappa har spilt på landslaget. Det har aldri vært noen tvil om at jag skulle bli innebandyspiller, sier stortalentet.

 

Landslaget
Pedersen fikk raskt øynene rettet mot seg, og presterte godt i sin første sesong i eliteserien. Prestasjonene var så gode at landslagssjefen hentet unggutten inn i landslagstroppen til VM kvalifiseringen i 2016

– Jeg debuterte for A-landslaget som 16 åring, og har fått endel spilletid det siste året. Det er morsomt å kunne bidra sammen med de beste spillerne i landet. Ketil Kronberg, som er en av de beste spillerne i verden har lenge vært et forbilde for meg, nå spiller jeg sammen med han for Norge sitt landslag, det er selvfølgelig veldig stort.

Landslagssjef Andre Sveen, mener unggutten fra Sveiva har et unikt talent.

– Han har ingen begrensninger, og hvis han holder seg skadefri og motivasjonen er god kan han bli en topp internasjonal spiller. Det er ingen som matcher Marius sitt potensial i Norge, han er en soleklar ener.

Godt driv: Pedersen har prester godt for Sveiva i årets eliteserie. Foto: Kristoffer Løkås

Landslagssjefen tok med Pedersen til VM sluttspillet som gikk av stabelen i desember i fjor.
Unggutten var i utgangspunktet tiltenkt en rolle som læregutt, men læregutten ble raskt voksen.

– Han imponerte stort i VM. Der møtte han de beste spillerne i verden, og viste at nivået allerede var inne. Blant 17 åringer er han langt oppe på den internasjonale stigen, men han må utvikle seg i sitt eget tempo og bruke de neste årene godt, sier Sveen.

 

Proffdrømmen
Pedersen legger ikke skjul på at spill i utlandet er det neste steget, samtidig ønsker unggutten å fullføre utdanningen før han forlater landet.

– Jeg jobber som rørleggerlærling og har tre år igjen av utdanningen. Innebandy er en sport de aller færreste kan leve av, noe som gjør at jeg ønsker å fullføre skolegangen før veien går videre til en større klubb.

Storspill for Sveiva og gode prestasjoner for landslaget har ikke gått ubemerket hen. Den lovende ungguttens navn har allerede blitt notert på blokkene til klubber på kontinentet.

– Jeg har vært og trent med Mullsjö, som er et av de beste lagene i Sverige. Tilbakemeldingene var veldig gode. Det kan være lurt å gjøre seg kjent med miljøene utenfor Norge, spesielt med tanke på mine langsiktige ambisjoner. Det er betryggende at de vet hvem jeg er, sier Pedersen.

 

Himmel og hav
Forskjellen fra den norske eliteserien til de beste ligaene i Europa er stor. Flere sammenligner toppserien i Norge med svensk andredivisjon. Spranget fra ”wonderboy” i hjemlandet til ”en av mange” i utlandet kan være krevende.

– Pedersen er et talent utenom det vanlige og har det som skal til for å lykkes internasjonalt. Han er fremdeles umoden og trenger mer erfaring, det er krevende å spille i utlandet. Gjør han de riktige valgene i årene som kommer kan han absolutt bli en av de ypperste spillerne i verden. Det er bare han som kan sette begrensninger for seg selv, sier Sveivas hovedtrener, Anton Brenner.

Etter deltagelse i VM er unggutten selv klar over hva som kreves for å nå toppen. Der fikk han måle seg med de beste spillerne i verden, og nivået var godt, men ikke skremmende.

– Jeg må bli litt bedre på alt. Man blir avkledd på den internasjonale arenaen om man har svakheter. Tempoet er skyhøyt og fysikken til spillerne er mye bedre enn i eliteserien. Jeg er innstilt på å gjøre jobben som trengs, og tror jeg har det som kreves, sier stortalentet

Hvor god ønsker du å bli?

– Jeg vil bli best.

Vil bli best i verden

Mest lest

To Top