Sport

IBU Junior utøvere tester VM-løypene i Østerrikske Hochfilzen

I AKSJON: Tyske David Zobel tester VM-løypene i vakre omgivelser i Hochfilzen. FOTO: Valery Patotski

HOCHFILZEN: De 284 unge skiskytter-talentene fra 36 nasjoner fikk en unik sjanse til å konkurrere på den verdenskjente VM-arenaen to måneder før selve VM.

For mange utøvere var dette en drøm som kom til virkeligheten. Å varme opp VM-arenaen for verdensstjerner i skiskyting verden som Franske Martin Fourcade, Tyske Laura Dahlmeier, Tsjekkiske Gabriela Koukalova.

Utøverne fikk tilgang til alle fasilitetene som verdens enerne vil bruke under VM, og det betydde ekstra mye for enkelte.

– Når jeg for første gang da jeg kom ut på stadion gjenkjente jeg umiddelbart den kjente “Hochfilzen tunnelen”, sier Russiske Valeriia Vasnetcova.

Som mange andre har Vasnetcova aldri vært på arenaen før og har bare sett stadion fra tv-skjermen.

ØVERST PÅ PALLEN: Valeriia Vasnetcova har aldri konkurrert Hochfilzen før, det stoppet ikke hun fra å vinne damenes sprint.

– Løpene her er virkelig tøffe, motbakkene ser mye lettere og kortere ut på tven. Når jeg for første gang testet den 2.5 km lange løypen trodde jeg at trenere skulle si at at det var en 3.5 km lang sløyfe, men det var ikke tilfelle, og jeg var veldig overrasket, ler Vasnetcova.

Bra test før VM
Hochfilzen VM komité formann Franz Berger innrømmer at arrangementet er en fantastisk prøve før selve VM.– Dette en god test for våres funksjonærer ikke minst for alle de nye og ombygde infrastruktur delene på arenaen, sier Berger.

Fantastisk sted
For Belgiske Tom Lahaye-Goffart, er Hochfilzen første stedet som skiller seg ut i IBU Junior Cup, som består av tre etapper før EM og VM.

– Vi ser umiddelbart at dette er en VM stadion med store bygninger, faste smøreboder, og fjernsyn stands. Dessverre har vi ikke har mye publikum i IBU Junior Cup, så det er litt rart å være her uten en gigantisk folkefest, sier Lahaye-Goffart.

Det er ikke sikkert at Lahaye-Goffart besøker Hochfilzen ikke for siste gang denne sesongen, han kjemper nemlig for en plass på det Belgiske landslaget til VM.

– Som en liten nasjon, har Belgia kun en startposisjon i verdenscupen og to i VM, Michael Rösch er sikret plass til VM også så det er alltid en kamp for den siste plassen mellom Thierry Langer og meg selv, sier den unge belgiske utøveren.

Ingen norske utøvere
Det var ingen norske utøvere å på startstreken i Hochfilzen, de konkurrer nemlig i egen junior cup her i Norge som heter «DNB / Statkraft Junior Cup». Likevel vil Norge være representert under Junior VM som går av stabelen 21. februar i den slovenske byen Osrblie.

LES OGSÅ: Bø kan få VM-sjanse uten å ha gått ett verdenscuprenn

IBU Junior utøvere tester VM-løypene i Østerrikske Hochfilzen

Mest lest

To Top