Kultur

Jul i Vinterland åpner for andre år på rad

På Karl Johan har julemarkedet ”Jul i vinterland” åpnet for andre året på rad. I fjor hadde markedet rundt 750 tusen besøkende, og i år er målet å få over en million gjester.

Jul i Vinterland er arrangert av Lund Gruppen Holding AS, som har sine røtter helt tilbake til 1895. Gruppen har er en av de største aktørene innenfor opplevelsesbransjen i Skandinavia. I 2015 arrangerte Lund Gruppen sitt første julemarked på Karl Johan i Oslo.

Jul i Vinterland ble etablert med tanke og fokus på familien og tradisjoner som tar sted i adventstiden. Når vi startet dette julemarkedet ønsket vi å videreutvikle det tradisjonelle julemarkedet til en juledestinasjon for hele familien, forteller Carlina Hitz som er prosjektleder for arrangementet.

LES MER: Jul i Vinterland

Nasjonal markedsføring
Markedsføringen av Jul i Vinterland skjer ikke bare lokalt, men også nasjonalt. De har et tett samarbeid med Colorline som blant annet frakter turister fra Tyskland og Danmark til Oslo slik at de kan oppleve markedet.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal besøke arrangementet. I fjor hadde vi rundt 750 tusen gjester, og i år ønsker vi å nå over en million besøkende. Vi har blant annet åpnet markedet en uke lenger enn i fjor, slik at dette skal bli mulig. I tillegg har vi markedsført enda mer enn i fjor, forteller Hitz.

Markedet befinner seg rundt spikersuppa, som er en populær skøytebane på vinteren. Fordi skøytebanen er en populær attraksjon rundt juletider i Oslo, var det taktisk å plassere markedet rundt denne da skøytebanen allerede trakk til seg mye folk.

I år er det fokusert enda mer på aktiviteter for hele familien

Foto: Kaja Berentsen

I Grini Hjemmebakeri sin bod jobber Anne Synnøve. Det er første året Grini Hjemmebakeri deltar på Jul i Vinterland, men de har lang erfaring fra andre julemarkeder, blant annet det på Youngstorget.

-Forskjellen på Jul i Vinterland og de andre julemarkedene vi har stått på er vel hovedsakelig at her får besøk av mer turister. På dagtid er det enormt med svensker, dansker og tyskere her. De kommer inn med båten, for å oppleve markedet, forteller Anne Synnøve.

I år har arrangørene valgt å fokusere enda mer på familie og tradisjoner enn fjorårets marked. Det er lagt opp flere familieattraksjoner som Ponniekspressen og Grillstova, som skal gjøre det mer populært å ta med seg hele familien.

LES MER: Pariserhjul ved Spikersuppa

Kommer til å fortsette i flere år
Det selges ca 50 prosent mat og 50 prosent produkter som hører adventtiden til på markedet. Hvert tredje år legges julemarkedet ut på anbud gjennom Oslo Kommune ved Bymiljøetaten hvor det er åpent for aktører å søke om å selge tingene sine på markedet. De som får stille ut velges ut i fra innhold og ikke pris.

Glaserte epler er noe av det som selges i Jul i Vinterland

Foto: Kaja Berentsen

– Vi har planer om å fortsette med Jul i Vinterland i mange år fremover. Det har vært et veldig populært arrangement som vi vet skaper mye julestemning og gode minner for hele familien. Vi setter også utrolig stor pris på at dette har blitt ett arrangement som turister har lyst til å oppleve, avslutter Hitz.

Jul i Vinterland åpner for andre år på rad

Mest lest

To Top