Synlig
Nyheter

Foodora fortsetter sykkelsuksessen i Bergen

SYNLIG: Syklistene er synlige når de sykler gjennom byen med deres knallrosa jakker og ryggsekk. Mathilde Solvang er på vei ut med en bestilling. FOTO: Rebecca Ravik

Bergen: Foodora har nå ekspandert til enda en norsk by. Tjenesten som tar take-away og hjemmelevering til et helt nytt nivå, har endelig kommet til Bergen.

— Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger, spesielt fra restaurantene. Det hjelper restaurantene å bli synlige og ikke minst mer attraktive forteller Runar Wiig Aadland, Fleet Manager for Foodora i Bergen.

Foodora er en leveringstjeneste som leverer mat fra lokale restauranter, hjem til kundene. Sjåførene bruker sykkel som transportmiddel hvilket skiller konseptet fra andre aktører, i tillegg til å være både miljøvennlige og fleksible.

Stor tro
Aadland, som tidligere har jobbet som aksjemegler, har et tydelig øye for salg og service. Han har stor tro på at Foodora kommer til å fungere godt i byen mellom de syv fjell.

— Bergen er en liten by. Vårt konsept om sykkelsjåfører er derfor noe vi mener er ideelt, og ikke minst praktisk i en by som Bergen. I tillegg har våre sjåfører en estimert leveringstid på ca. 30 minutter, hvilket slår de fleste andre leveringstjenester.

Økende interesse
Konseptet om leveringstjenesten ble stiftet i München i april 2014, og har siden den tid spredt seg rundt om i Europas største byer. Hittil leverer tjenesten til både Tyskland, Finland, Sverige, Frankrike, Spania og Norge.

— Så langt har 19 restauranter i Bergen blitt partner med oss, og jeg er sikker på at dette bare er begynnelsen på et godt samarbeid med mange av Bergens beste spisesteder forteller Aadland engasjert.

Siden Foodora starter opp i Bergen 16. november, har de allerede 34 syklister i sving. Aadland er fornøyd med hvor raskt konseptet har trått i kraft.

Foodorakunde

FORNØYDE KUNDER: F.h. Åshild Indbjør Jentoft (21) er blant mange fornøyde kunder som har tatt i bruk den nye leveringstjenesten. Her overtar hun bestillingen sin fra Mathilde Solvang. Foto: Rebecca Ravik

— Det er gøy å se hvordan Foodora har utviklet seg så fort. Det er allerede svært kjent i Oslo, som forøvrig ansetter 20 syklister i uken. Oslo er den eneste andre byen i Norge som opererer med tjenesten.

Annerledes arbeidsdag
Mathilde Solvang (21) er blant syklistene som farter rundt i Bergen sentrum med den iøynefallende, rosa sekken på ryggen. Hun var blant de første som ble rekruttert av Foodora i Bergen og ser ut til å trives godt med den aktive arbeidsdagen.

— Jeg syntes det er gøy med en liten annerledes arbeidsdag. Jeg får møte nye folk hele tiden og det er hyggelig å tenke på at jeg gjør hverdagen til andre litt enklere ved å levere maten hjem til dem, forteller Solvang.

Bergen by er ikke akkurat kjent for solskinnsdager, men været stopper ikke Solvang eller de andre syklistene fra å få maten levert.

— Maten må jo leveres, uansett vær, så riktig klær er alfa omega i denne typen jobb. Det finnes ikke dårlig klær, bare dårlig vær, sier Solvang med et smil.

Solvang forteller også at jobben gir henne mer tid til skolearbeid.

— Når man er student så kan det være vanskelig å få tid til både trening og jobb, i tillegg til skole og sosiale sammenkomster. Men jobben min i Foodora gir meg på en måte en kombinasjon, siden jeg får trening og jobb i ett! Det blir jo to fluer i en smekk og i tillegg får jeg mer overskudd til andre ting.

Valuta for pengene
Blant kundene som har tatt i bruk den nye leveringstjenesten, er Åshild Indbjør Jentoft (21). Hun syntes det er verdt pengene.

— Det koster rundt 150 kroner å bestille mat gjennom Foodora. Med tanke på at leveringstiden er såpass rask og servicen god, syntes jeg absolutt det er valuta for pengene. Det er jo penger jeg hadde brukt på butikken uansett, sier Jentoft.

Jentoft setter også stor pris på hjemme-levering i eksamensperioden.

— Det er veldig deilig å få maten levert på døren. Spesielt nå i eksamensperioden når all tid går til å lese, og du har lite overskuddsenergi til hverken handling eller matlaging, sier Jentoft.

Vinn vinn
Det er ikke bare Foodora som tjener godt på kundenes glede over mat levert på døren. Aktørene i andre enden, altså restaurantene ser også svært positivt på tjenesten. Blant disse er Restaurant No13 på Torgallmenningen i Bergen. Tonje Nordhus som er ansvarlig for restauranten er svært fornøyd med samarbeidet.

— Forespørselen etter maten vår har definitivt steget etter at vi inngikk et samarbeid med Foodora. Det går ikke en eneste dag uten at en syklist titter innom for å plukke opp en bestilling forteller Nordhus med et smil.

Foodora fungerer også som en hjelpende hånd.

— Ettersom restauranten vår ikke har vært åpen så lenge, har markedsføring og promotering vært viktig for å få dette til å fungere. Med hjelp av Foodora blir restauranten vår enda lettere tilgjengelig for kundene og ikke minst mer synlig for de som kanskje ikke har hørt om restauranten på forhånd, forteller Nordhus.

Nordhus ser positivt på fremtiden i samrabeid med Fodoora.

— Slik som Foodora har fungert for oss fram til nå ser jeg ingen annen grunn til at vi kommer til å fortsette samarbeidet.

 

 

Foodora fortsetter sykkelsuksessen i Bergen

Mest lest

To Top