Kultur

Studentene savner arbeidsro

Foto: Hanna Ghaderi

OSLO: Beboerne på Kringsjå Studentby utrykker misnøye angående byggingen av nye boliger, og stengingen av andre fasiliteter.

 SiO utrykker at de opplever stor interesse for de nye boligene som skal komme på Kringsjå. De har allerede mottatt spørsmål om når man kan begynne å søke.

– Samtidig fører byggearbeidene dessverre til at beboere på Kringsjå opplever mye støy i byggeperioden. Vi har derfor satt begrensninger på når arbeidet kan utføres, sier Trond Bakke, direktør i SiO Bolig.

SiO tilrettelegger så godt de kan for beboerne i studentbyen. De har flyttet øvrige fasiliteter som vaskeri og postbokser til brakker i byggeperioden. SiO har også tilbudt studentene tilgang til lesesal i Sogn Studentby, og arrangerer flere gratisarrangement utendørs for å skape trivsel blant dagens beboere.

Den 1. desember ble det arrangert
julegrantenning på Kringsjå Studentby, rett ved byggeplassen. FOTO: Hanna Ghaderi

SiO legger også vekt på studentenes ønsker om sosiale møteplasser. Det er imidlertid ikke noen konkrete planer om å gjenåpne puben på Kringsjå. Det er heller ikke avklart hvilke møteplasser det blir i fremtiden, men det vil bli et tilbud, sier Bakke.

Rømmer fra Kringsjå
Studentene syns det er betryggende at SiO bygger flere studentboliger. Sander Segbø Løvaas, student ved Universitetet i Oslo minnes hvordan det var å flytte fra Stokke til Oslo. Det var lange ventelister og  usikkerhet rundt om man fikk bolig, minnes Løvaas.

LES MER: Årets julegrantenning på Kringsjå Studentby

– Bråket forårsaket av bygningsarbeidet har noe å si på trivselen. Det gjør det vanskelig å gjøre noe produktivt i egen leilighet, og ofte gjør bråket til at jeg velger å dra ut relativt tidlig fra leiligheten, og ikke kommer hjem før på kvelden for å unngå arbeidstimene og støyet, sier Løvaas.

Løvaas skulle også ønske SiO hadde varslet om byggingen tidligere. Løvaas legger vekt på at det hadde vært fint å få informasjon før man flyttet inn i de nærliggende blokkene, spesielt med tanke på å mentalt forberede seg til støyet.

– Uansett så dukker ikke bygninger bare opp, og det er bare naturlig at arbeidet lager bråk. Men tanken på resultatet gjør bråket tolererbart hvis vi ser på gevinsten, legger Løvaas til.

Trives i stillhet
Elise Gull Askim bor også på Kringsjå Studentby, og er student ved Høyskolen Kristiania. Hun skulle ønske det stod informasjon på SiO sine nettsider slik at hun kunne ønsket seg til et annet sted å bo. I starten syns Askim det var distraherende, men hun mener det er bedre nå.

Askim er ikke fra Oslo selv, og sier hun gleder seg til å dra hjem i ferien.

Elise Gull Askim bor på Kringsjå Studentby, og savner stillheten rundt leiligheten. FOTO: Hanna Ghaderi

LES MER: Byggearbeid på søvnen løs for Fantoft-beboere

– Det er noe av det beste med å komme hjem til Trondheim, det er helt stille, sier Askim.

Askim synes ellers det er trivelig på Kringsjå. Det er billig, det er butikker i nærheten og det er fint å ta t-banen vekk fra byen. Det gir også en god følelse å ha turister i nærområdet, som på Sognsvann, legger Askim til.

Studentene savner arbeidsro

Mest lest

To Top