Bodø Håndballklubb(BHK)
Sport

BHK sviktes av tilskuerne sine

Færre tilskuere møtte opp i Bodø Spektrum. Foto: Bodø Håndballklubb(BHK)

Trondheim: Færre tilskuere enn tidligere møtte opp på årets første hjemmekamp for Bodø Håndballklubb (BHK). Det ser derfor ikke lovende ut for den kommende sesongen.

 

– Dette er utrolig kjipt for oss som spillere. Det er først når publikum virkelig er med og man kjenner jubelen runge i gulvet, at det er morsomt å være på banen.

Spiller Vetle Rønningen er ikke fornøyd med oppmøte av tilskuerne på årets første seriekamp. Kun 901 mennesker stilte opp for å støtte fjorårets norgescup vinnere, en stor nedgang fra tidligere sesonger.

 

Dårlig start for sesongen

At så få tilskuere møtte opp på første hjemmekamp skuffet ikke bare spillerne. Også daglig leder Vera Artnsen ser på dette som en dårlig start for BHK.

– Dette skaper store konsekvenser for vår del. Tilskuerne er en stor del av inntektskildene til BHK, noe vi kjenner på når vi mister en tredjedel av dem på bare to år. Dette går ut over hva vi har å tilby spillerne som igjen gjør noe med motivasjonen deres.

Foto: Bodø Håndballklubb(BHK)

Vetle Rønningen(nr.81) ønsker flere tilskuere på kamp. Foto: Bodø Håndballklubb(BHK)

Promotering og markedsføring

Ledelsen i Bodø Håndballklubb(BHK) arbeider nå effektivt for å finne ut hva som skjedde da 3000 tilskuere ble til 900, og sier de fokuserer mye på sosiale medier og avispromotering. Likevel mangler de en stor del for å sette ny publikumsrekord.

– Engasjementet til spillerne spiller og en viktig rolle for om tilskuerne ønsker å komme på kamp. Hvis spillerne viser at de ønsker å blø for drakta, blir kampene mer attraktive. Å vise glede når man scorer mål, isteden for å kjefte på dommeren gir tilskuerne en bedre opplevelse. Dette er noe vi må jobbe mer med, sier Arntsen.

Styremedlem i Norsk Topphåndball Alf Mangor Johannessen mener dette er et problem jevnt over i norsk håndball og at det er noe lagene burde fokusere mer på.

­– Norsk topphåndball generelt sliter med at tilskuerne svikter, slik BHK gjør nå. Lagene er for dårlig til å promotere og markedsføre klubben sin, slik at tilskuerne velger å gjøre andre ting enn å komme på kamp. Vi må lære mer av fotballen, hvor prisene på billettene normalt sett er høyere, men hvor de samler flere tusen tilskuere til hver kamp.

 

Har fortsatt et lite håp

Framover blir det flere timer med planlegging på hvordan den kommende sesongen skal bli. Og Vera Arntsen er positiv.

– Denne sesongen har vi et håp på å ha et gjennomsnitt på 1000 betalte tilskuere på kamp. Første seriekamp var ingen fin start, da det kun møtte opp rundt 700 betalte tilskuere. Nå må vi fokusere sterkt på promotering og markedsføring av klubben, slik at vi når målet og forhåpentligvis klarer et høyere snitt enn det vi håper på.

BHK sviktes av tilskuerne sine

Mest lest

To Top