Kultur

Byparken utvides

335815

Parken skal stå klar våren 2017

Drammen: Lekeplassen i byparken i Drammen har opplevd stor suksess siden åpningen i 2011, nå utvides den slik at ungdom også kan delta på moroa. Åpningen derimot, blir ikke før til våren. 

  • Tekst og foto: 335815

Arbeiderne jobbet på spreng for å få ungdomsanlegget klart til åpningsdatoen 7. november. Regnet pøset ned, men det stoppet ikke arbeiderne fra å jobbe. En kunstgressbane står klar, mens en basketballbane med tribune til tilskuerne og en skatepark er under oppføring.

Satser på rekord
Lederen for det nye ungdomsanlegget, Bernt Greni, var i mange år overarkitekt i Drammen kommune. Han hadde en stor del av ansvaret for utviklingen av lekeplassen i Drammen, og håper på den samme suksessen med det nye ungdomsanlegget. Greni er ikke i tvil om at parken kommer til å bli mye brukt av byens ungdommer.
– Jeg har jobbet i 20 år med byutviklingsprosjekter i Drammen kommune. Gang på gang har jeg blitt positivt overrasket over i hvor stor grad parker, turveier langs elven, badestrender og aktivitetsanlegg har blitt brukt av befolkningen.
Lekeplassen er ett eksempel. Tross regnværet er det flere barn å se i lekeapparatene.
– Ungdomsanlegget kommer til å sette rekord når det gjelder bruk og popularitet, tror Greni.
Ragnhild Rugland har en datter på Bragernes skole som elsker å bruke tiden sin ute på lekeplassen i Drammen. Hun er tydelig fornøyd med at parken utvides,
– Nå blir det mer moro for sønnene mine i 8. og 10. klasse også, sier hun.

Populært med rulling
Ungdomsanleggsleder Greni har ikke minst store forhåpninger til rulledelen av anlegget. I denne delen legges det til rette for skateboard, rollerblades , sykler og sparkesykler. Dette blir Drammens andre utendørs skatepark.
– I denne parken er alle med hjul hjertelig velkomne, forsikrer han. Målet var å få til en mangfold av aktiviteter, med et tilbud til flest mulige, og det føler vi at vi har lykkes med.
Det er tydelig at byggingen er godt i gang, og denne parken ser ut til å bli enhvers rulleentusiast sitt paradis.

Store deler av parken står ferdig

Inspirerer
Med mye erfaring fra tidligere prosjekter i Drammen føler Greni han har kunnet hente mye inspirasjon derfra. Det bygges også noe som kalles ”Snakerun”, som er en slags skatebane. Dette vil bli den første i Norge. Fantasien stopper ikke der, for selv toalettet i parken er en liten attraksjon i seg selv:
– Toalettbygget skal være delvis nedgravd, med en stor bred sklie fra taket, som blir morsom å bruke, sier han.
Greni tror lekeplassen vil inspirere andre byer til å bygge lignende anlegg, sik lekeplassen i Drammen tidligere har gjort.

Den første «snakerunen» i Norge

Fullt trykk
Den planlagte åpningsdatoen for aktivitetsparken var 7. november 2016. Som mange andre byggeprosjekter har ting blitt litt forsinket, og de planlegger nå å offisielt åpne anlegget så fort våren kommer. Det bygges på spreng, og anleggsmaskinene blinker fra tidlig på morgenen til sent på kvelden.
– Sommerhalvåret hadde klart vært den beste tiden på året for åpningen, men om vi hadde ventet så lenge hadde det blitt fullt trykk på anlegget, selv med anleggsgjerder.
Greni tror ikke åpningsdatoen vil ha noe å si for om parken blir brukt eller ikke.
– lekeparken har vært mye brukt om vinteren, og det vil også skje her. Rulleavdelingen derimot er avhengig av et tørt underlag, så det er bare å håpe at snøen ikke kommer før etter at parken åpnes.

Show på åpningsdagen
Ordføreren i Drammen, Tore Opdahl Hansen forteller at selv om datoen blir litt senere enn anslått, har det ikke stoppet dem fra å planlegge en morsom åpningsdag. Kommunen har hatt et tett samarbeid med ungdomsmiljøet i Nøstedhallen, og noen av disse kommer og ruller på åpningsfesten til våren.

Skaterne gleder seg
Preben Wilhelmsen (18) gleder seg stort til å prøve ut snakerunen. Han går snowboardlinjen på Hovden idrettsgymnas. Når snøen smelter bytter han ut snowboardet med skateboardet.
– Jeg syntes det er utrolig kult at norges første snakerun kommer til hjembyen min. Det blir morro å teste den ut.
Wilhelmsen har tidligere skatet i en snakerun i Barcelona, og mener det er bra at Drammen utvider tilbudet.
– Jeg tror snakerunen kommer til å tiltrekke seg mange skatere fra Norge. Det er veldig deilig å slippe å måtte reise til utlandet for å skate nye steder.

Byparken utvides

Mest lest

To Top