steinkjer, integrering, idrett, fotball
Kultur

Sammen om integrering, glede og god helse

Både unge og voksne møtte opp på mandagens fotballtrening i Steinkjerhallen. F.h.: Alexander Kirkeberg (Steinkjer FIK), Simen Norøm Spolén (Steinkjer videregående skole friidrett) og Audun Melhus (Byafossen IL). FOTO: Isa Fagerholt

STEINKJER: ”Sprek bosettingskommune” åpner for sosialisering og integrering for både asylsøkere, flyktninger og steinkjerbygg.

– Det er fint at idretten som en sosial arena kan legge til rette for integrering i Steinkjer, uttaler prosjektleder Mari Ann Landsem Melhus, idrettsfaglig leder i Nord-Trøndelag idrettskrets.

Visjon om integrering

Som en del av et samarbeidsprosjekt med Steinkjer Kommune tilbyr Byafossen IL og Steinkjer Friidrettsklubb gratis trening for alle asylsøkere både bosatte og de i mottak.

Mobin Faizi (t.h.) og lagkamerat Sami Khan (t.v.) etter fotballtrening. De to kom i kontakt gjennom idrettstilbudet. Foto: Isa Fagerholt

Partene i samarbeidet har en visjon om å etter hvert integrere deltakerne som ønsker det inn i idrettslagenes ordinære tilbud. Avtalen gjelder for skoleåret 2016/2017 og utføres også i Meråker kommune via idrettslaget Varden Meråker.

Les om prosjektets tilbud om svømmetrening her.

 

God stemning og begeistring

Idrettslagene har treninger flere dager i uka og tilbyr både friidrett, styrketrening og ulike ballspill. Landsem Melhus understreker at det på friidrettstreningene er stor medbestemmelse for dem som møter opp. Hun håper tilbudet vil bidra til å gi barn, unge og voksne med flyktningbakgrunn en så meningsfull hverdag som mulig.

– Treningen har en helsemessig gevinst samtidig som den fører til god integrering og gir mestringsopplevelser.

– Det er bra at det har kommet et slikt tilbud.

Blant de deltakende på mandagens fotballtrening var det god stemning på banen. Flere spillere viste stor begeistring og mener det har vært mangel på et slikt tilbud fram til dette ble satt i gang.

– Det er bra at det har kommet et slikt tilbud. Tidligere kunne det være vanskelig å finne ledig plass å spille fotball på. Spesielt på vinteren, forklarer en av deltakerne, Mobin Faizi. Han mener det er fint å kunne sosialisere seg på denne måten.

Tilrettelagt trening

For drift av ”Sprek bosettingskommune” har Nord-Trøndelag Idrettskrets mottatt støtte fra Utlendingsdirektoratet og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Midlene vil brukes som økonomisk støtte til idrettslag slik at de kan tilby og tilrettelegge for fysisk aktivitet for asylantene.

Les mer om fordelingen av midlene fra UDI Midt Norge her.

 

Sammen om integrering, glede og god helse
To Top