Kultur

Når frivillig arbeid lønner seg

En stolt Thorleif Eliassen viser fram prisen sin sammen med Trønderbrazz og ordfører Rita Ottervik. FOTO: FRIDA AMUNDGÅRD

Ilen kirke: Vinneren av Frivillighetsprisen 2016 ble Thorleif Eliassen, leder for korpsgruppen Trønderbrazz.

– Jeg vil gjerne fortsette med dette så lenge jeg kan – om dere vil ha meg, da, sier Thorleif Eliassen i vinnertalen sin. Responsen består av ivrige hurrarop og stor applaus.

Eliassen har i snart 30 år stått på for at Trønderbrazz skal være et korps der funksjonshemmede skal føle seg velkomne. Og ut i fra alle stemmene og støtten folk har gitt, er det nettopp det han har klart.

Hjulpet med å synliggjøre funksjonshemmede
Årets komité bestående av ordfører Rita Ottervik, kommunaldirektørene Helge Garåsen og Olaf Løberg, Trondheim Høyre-representant Otto Albert Hammervold og bystyre-medlemmene Tove Stav og Espen Agøy Hegge, har vurdert kandidatene og utnevnt vinneren.

Valget begrunnes med at Eliassen har vært med på å skape en positiv atmosfære for medlemmene og synliggjort dem i samfunnet.

– Prisen kan gå til både organisasjoner, enkeltpersoner eller institusjoner som gjør en god frivillig arbeidsinnsats for sine medmennesker i Trondheim, sier kveldens vert Jonas Skybakmoen.

Helse, kultur, miljø, velferdstjenester og utdanning er eksempler på hva de frivillige kandidatene drev arbeid rundt. Prisen deles ut hvert år den 5. desember, og i år ble den delt ut for 17. gang.

Oversikt over tidligere vinnere av Frivillighetsprisen

Jonas Skybakmoen var både vertskap og en del av underholdningen. FOTO: Frida Amundgård

Allsidig program
Utdelingen foregikk i Ilen Kirke. Det var et flott program med både sang og musikk fra sangere og Luftforsvarets musikkorps. Den store buen bak alteret ble lyst opp i alle mulige slags farger og gjorde kirken til en verdig innehaver av en stemningsfull festforestilling.

Skybakmoen stod for mer enn bare limet som holdt forestillingen sammen. Han startet hele arrangementet med sangen ”I Put A Spell On You” sammen med Luftforsvarets musikkorps, og senere sang han en selvskrevet låt mens han spilte el-gitar. Norske Talenter-deltageren Henrik Fuglem opptrådte også med vakker sang, og Gunnhild Sundli sang sammen med sin felespillende bror Sveinung Sundli.

Fyller 30 år
Trønderbrazz er et korpsengasjement for funksjonshemmede i Trondheim. Det ble startet opp i 1987 av Foreldreforeningen ved Dalgård skole og har siden da vært med på diverse korps-festivaler og arrangement. Gruppen består av 30 medlemmer i alderen 15 til 45 år og tar stadig i mot flere. I år feirer korpset 30 år.

Les mer om Trønderbrazz på nettsiden deres

Mye av grunnen til Eliassens sterke tilhørighet til korpset, ligger i at den funksjonshemmede datteren hans er medlem. Han sier også at det er vanskelig å gå rundt med en sur mine når denne gjengen møter han på tirsdagsøvingene.

– Arbeidet er så gøy og givende at det er vanskelig å beskrive, sier han og legger til at han setter så stor pris på å få være en del av utviklingen medlemmene går gjennom både musikalsk og sosialt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Luftforsvarets musikkorps stod for stemningsfull musikk gjennom kvelden. Oppe til venstre står Ståle Gerhardsen på prekestolen og tegner. FOTO: Frida Amundgård

En annerledes premie
Som de fleste andre korps, blir Trønderbrazz i hovedsak finansiert av foreldre og frivillige donasjoner. Derfor kommer pengepremien på 25. 000 kroner godt med. Tradisjon tro fikk Eliassen også utdelt skulpturen ”Skrog” av ordfører Ottervik.

I tillegg stod Ståle Gerhardsen oppe på prekestolen med en litt annerledes premie; han tegnet nemlig alle begivenhetene under kveldens forestilling på en stor papirtavle. Denne fikk Eliassen med seg hjem, som et artig visuelt minne på en allerede minnerik kveld.

Mest lest

To Top