Elise Dalbys nye hverdag
Kultur

Fra missekonkurrent til hud- og fotpleier

Elise Dalby Grønnesby (20), her utenfor leiligheten sin, som også har blitt hennes arbeidsplass. Foto: 335692

Trondheim: Den tidligere miss Universe-finalisten, Elise Dalby Grønnesby forteller om sin nye hverdag og tilværelsen som selvstendig næringsdrivende innenfor hud og fotpleie.

– Det har alltid vært viktig for meg å beholde beina godt plantet på jorda etter alt som skjedde i forkant, under og etter USA-sirkuset, forteller Dalby innledningsvis.

Elise Dalby Grønnesby har flyttet fra Hamar og tilbake til sine røtter i Trondheim. Hun har fullført studiene i Steinkjer innenfor hud- og fotpleie og er i full gang som selvstendig næringsdrivende.

Som tidligere miss Norway, tilbake i 2014 og daværende finalist i Miss Universe har det ikke alltid gått på skinner for den unge modellspiren.

Les mer om Miss Universe – universet på deres offisielle hjemmeside.

Kan leve av noe man elsker

Et lite rom på knappe 7 kvadratmeter er alt hun trenger. Hyller med et bredt utvalg av produkter, en pleiebenk og ro er det som skal til.  En duft av parfyme fyller trappen opp mot stuen og legger seg som en sval sky i rommet.

Dalby nyter hverdagen som den er og føler seg privilegert som får jobbe yrkesrettet så tidlig etter
endt utdanning.

– Det var veldig godt å få startet opp nesten med en gang etter jeg var ferdig med studiet i Steinkjer, men det ble en brå overgang til voksenlivet, innrømmer Dalby.

Hun legger også til:

– Jeg har fått veldig mye hjelp av mamma som også har drevet med hud- og fotpleie i mange år. Det er ingen tvil om at det er der jeg har hentet inspirasjon fra.

Sosiale medier blir en kollega

Sosiale medier er en viktig faktor for å lyktes som selvstendig næringsdrivende i disse dager og heller ikke der er Dalby noe dårligere.

På app-tjenesten Instagram har hun godt over 30 000 følgere som er interessert i hva hun promoterer og hva som skjer ellers i hverdagen hennes.

Elise Dalby Grønnesby her i sin egen salong, fokusert med en kunde som får vippeforlengere. Foto: Simen Nyhus Knutsen

Elise Dalby Grønnesby her i sin egen salong, fokusert med en kunde som får vippeforlengere. Foto: 335692.

Hun har også sponsorer som er en aktiv bidragsyter. I tillegg til alt dette driver hun også sin egen blogg, hvor hun når ut til et mangfoldig publikum.

– Instagram og blogginnlegg er de mest sentrale stedene jeg kan promotere meg selv. Jeg har også veldig mye hjelp i samarbeidspartnerne mine. Jeg kan for eksempel stille opp for de i en fotoshoot eller lignende, også skriver jeg eller legger ut bilde om det. Da vinner begge på det, forteller Dalby med et smil om munnen.

Det å kunne jobbe hjemmefra er i seg selv ganske hendig, og Dalby legger ikke skjul på at det kommer henne til gode på veldig mange måter.

– Det er veldig godt å kunne bestemme sine egne arbeidstider og jeg er jo min egen sjef, så på sett og vis får jeg alltids tid til å gjøre andre ting som er av min interesse også, forteller Dalby.

Hun legger også til:

– Jeg har utrolig mange kunder de neste ukene, så det er jo alltid en kabal som må gå opp, men det gjør meg ingenting når det er dette jeg har gjort til mitt levebrød.

Det er tydelig god kjemi mellom de to kollegaene i sofakroken, som også brukes som kontor på daglig basis. Foto: Simen Nyhus Knutsen

Det er tydelig god kjemi mellom de to kollegaene i sofakroken, som også brukes som kontor på daglig basis. Foto: 335692

En følelsesladet berg-og-dalbane

Veien fram mot dagens realitet har ikke vært like lett for den joviale Trønderen.

Hun mistet broren under den tragiske hendelsen 22. juli 2011, som har etterlatt seg dype spor i både Dalbys og resten av Norges hjerter. I fjor sommer mistet Dalby også faren sin grunnet et akutt sykdomstilfelle. Det å kunne starte noe eget, samt kombinerer det med noe hun er genuint interessert i, har fungert som en døråpner for Dalby.

– Det å flytte til Trondheim har gjort at jeg kan legge ting litt bak meg og starte med blanke ark.

Dalby sitter lent tilbake i sofaen med en kopp te i hånden. virker rørt av samtaleemnet, men samtidig veldig åpen og uredd.

– Jeg har lært at det er i motbakke det går oppover og nå har jeg endelig funnet roen. Jeg har fått mye støtte av venner og familie i nærmiljøet som igjen har hjulpet meg opp og frem, forteller Dalby avslutningsvis.

 

Fra missekonkurrent til hud- og fotpleier

Mest lest

To Top