NTNUI dans
Kultur

NTNUI dans selger rekordmange billetter

NTUI dans imponerer med koreografi i flere varianter i utsolgt danseshow. FOTO: Marthe Stoksvik

Trondheim: For første gang har NTNUI dans hatt to forestillinger i semesteret, både hovedforestillingen og ekstraforestillingen ble utsolgt.

Forestillingen «Studentlivet» er den første som har fått to runder i rampelyset. Tidligere har det bare vært en forestilling i semesteret, men høstsemesteret 2016 fikk de ha to. Planleggingen mot fremvisning starter alt i begynnelsen av semesteret, og fram til premiere i slutten av november. For å få lov til å fremføre to ganger, må de promotere forestillingen og selge nok billetter innen tidsfristen. I år kom de i mål og er utrolig stolte av å få vist hva de kan, to ganger i Storsalen på Studentersamfundet i Trondheim.

poledance

Kjærestegarantien i Trondheim, tolket i poledance. FOTO: Marthe Stoksvik

Noe for alle

Rebekka Fiksdal er leder for scenisk og urban dans. Hun forteller om hva som er tanken bak forestillingen. Temaet er studentlivet, alle dens gode og dårlige sider. Målet er at tidligere og nåværende studenter kan kjenne seg igjen. Og å fortelle kommende studenter hva de kan ha i vente, hvis de skal studere i Trondheim.

–Tanken bak tema er å lage et show for alle, sier Fiksdal.

Hardt arbeid

Det er mange studenter blant danserne og det kreves mye av dem. Noen har mindre roller, men mange trener hver dag og er med i flere koreografier. En av dem er studenten Malin Westvoll. Hun syns det var veldig morsomt å være med på produksjonen av denne forestillingen, uansett om det var mye arbeid.

–Det er et utrolig rush å danse framfor så mange mennesker, forteller Westvoll

Dette var første gang Westvoll var med på en forestilling med NTNUI dans. Hun syns det er ekstra stas å være med på den aller første ekstraforestillingen. Hver gang dansen var over og de gikk av scenen, ville hun bare tilbake å danse mer.

Varierte dansestiler

Danserne varierer fra nybegynnere til erfarne dansere. Vi får se swing, ballett, hiphop, poledance og mye mer. Forestillingen skal representere et helt semester som student. Dansetypene varier like mye som studentlivet gjør og hvert dansenummer har et eget tema. Søvnproblemer, lesesal, kjærestegaranti og stipend er noen av temaene som ble tolket i spennende koreografi.

Les mer om de forskjellige dansestiler her.

dansereigruppe

UKA-festivalen tolket i hiphop. FOTO: Marthe Stoksvik

NTNUI dans selger rekordmange billetter
To Top