Sport

Den store sykkeldagen

Dette er en billedtekst.

OSLO: Lørdag, 30.april ble den store sykkeldagen arrangert på aktivitetsskolen, Sinsen skole på Grünerløkka.

  • Tekst og foto: 288763

Store og små trosset det dårlige været, og møtte opp på Sinsen skole for å være med på sykkeldagen. Et årlig arrangement som blir arrangert på aktivitetsskolen. På programmet var det både sirkusshow, hinderløype og andre sykkelaktiviteter.

Den store sykkeldagen blir arrangert av samarbeidspartnerne Bydel Grünerløkka, FRIGO, Sykkelkjøkkenet, Lions, Hasle/Løren IL og Natur og Ungdom.

Arrangementet har deltagere i alle aldere, og blant de yngste var Tobias Olbergsveen (5), Lilli Olbergsveen (1) og Viola Olbergsveen (8) som representerte Miljøagentene. De synes det var veldig gøy å få delta på sykkeldagen, og i tillegg få representere Miljøagentene for første gang.

– Sykkeldagen er alltid veldig gøy selv om det regner, sier Viola Olbergsveen.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Deres oppgave er å passe på de voksne, og være miljøvakter som sammen skal jobbe for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Det å sykle er med på å spare miljøet forteller de.

De var ikke alene om å representere en organisasjon som skal hjelpe miljøet. Natur og Ungdom var også godt representert og hadde satt opp egen stand på sykkeldagen. De synes det er viktig at flere begynner å bruke miljøvennlige tiltak, framfor for eksempel bil.

Bedre miljøet

Erlend Hovdhaugen (16) og Eline Berg (14) representerte Natur og Ungdom for første gang denne helgen. De synes det er viktig å være med å markere slike dager.

– Vi ønsker å bedre miljøet i verden, og enkle grep som for eksempel å bare bytte ut bilen med en sykkel er noe alle bør klare, sier Hovdhaugen.

IMG_9029

MILJØET: Eline Berg (14) og Erlend Hovdhaugen (16) ønsker at vi skal spare miljøet ved å sykle istedenfor å kjøre bil.

På standen har de lagt ut blomster og diverse pynte gjenstander. De ønsker å gi folk muligheten til å pynte syklene sine, slik at det skal bli mer fristende å velge sykkelen som et framkomstmiddel.

– Vi har vært ganske uheldig med været i dag, men det har allikevel vært et fint oppmøte. Vi har hatt flere innom standen vår som har fått pyntet syklene sine, forteller Berg.

De var ikke alene om å fremme sykkel som et mer miljøvennlig framkomstmiddel. Ungdomsbedriften Sykkelkompis var også tilstede på sykkeldagen.

Få flere til å sykle

Sykkelkompis er en fersk bedrift startet opp av studentene Aleksandra Fischer (21) og Amalie Alberth (22). De startet bedriften i håp om å få flere til å begynne å sykle.

– Vi har et godt samarbeid med Oslo bysykler og ønsker å smitte sykkelgleden over til flere i Oslo, sier Fischer.

Hun forteller videre at de har ukentlige møter hvor de sykler sammen i sentrum. De ønsker at bedriften skal hjelpe spesielt kvinner å bli tryggere på seg selv i trafikken ved bruk av sykler.

– Vi har erfart at grunnen til at flere lar sykkelen ligge er fordi de føler seg utrygge i trafikken. Dette er noe vi hører spesielt fra kvinner, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Fischer.

Ungdomsbedriften startet opprinnelig med å hjelpe kvinnelige innvandrere å sykle, og føle seg trygge i trafikken. I senere tid har de ønsket å utvide tilbudet sitt. Nå vil de nå ut til alle kvinner og andre som føler seg utrygge i trafikken.

– Frykten for å sykle i trafikken burde ikke være en stopper for oss. Vi må alle starte et sted, og lære oss å bli trygge. Det er nettopp det vi ønsker å hjelpe andre med, forteller Fischer.

Jentene i sykkelkompis har deltatt på flere kurs, for å kunne ha mulighet til å lære bort enda mer kunnskap og trygghet til flere av Oslos befolkning.

Den store sykkeldagen

Mest lest

To Top