Sport

Tom Nordlie tar over Skeid

OSLO: Den meritterte treneren, med lang fartstid i Tippeligaen, ble presentert som Skeids nye trener på tirsdag. Nå vil han være med på oppvekkelsen av den gamle storklubben.

Av 288563

Tom Nordlie tar nå steget ned til 2. divisjon for første gang siden 1996. På tirsdagens pressekonferanse var han tydelig på at det ikke var pengene som er motivasjonen. – Jeg har savnet å være på treningsfeltet og drive med fotball. Jeg tjener en tredjedel av det jeg fikk i Avaldsnes, og det er et damelag, sier Tom Nordlie. Han forteller at det var timingen som gjorde at denne løsningen falt på plass. – Det er ikke sikkert dette hadde passet for Skeid eller meg ved en annen anledning, så vi får gratulerer hverandre for at det gikk i orden, sier Nordlie i kjent stil.

Klubbnomaden, som har vært innom klubber som VIF, LSK og Start, er klar på at det blir en tøff utfordring i Skeid, men han gleder seg. – Skeid er en sovende bjørn i norsk fotball, med en stor historie. På sikt kan vi bli nummer to i Oslo. Skeid har ikke så mye penger, men de har stor humankapital. Støtteapparatet er mer profesjonelt enn mange klubber jeg har vært i før, forteller Nordlie. Han er også spent på overgangen til å bli trener nede i divisjonssystemet. – 2. divisjon er kanskje den verste divisjonen å være trener i, fordi du krever like mye av spillerene som i OBOS- og Tippeligaen, men her har spillerne jobb og studier på siden, forteller han.

Tidligere trener føler seg dolket i ryggen

Ørjan Valla har ledet Skeid i sesongstarten, med svært gode resultater. Det var derfor svært overraskende da klubben annonserte at Valla var blitt sparket mandag morgen. Senere gikk Valla hardt ut mot styret, og mente de hadde dolket han i ryggen. – Et samlet styre i Skeid har dolket meg i ryggen. De har ført samtaler med en annen trener uten min viten, sa Ørjan Valla.

En av Skeids viktigste spillere de siste årene, Jens Rognved, var svært skuffet over måten Valla ble oppsagt på.

-Vi visste ingenting, jeg fant ut dette via Facebook. Det kom helt ut av det blå. Jeg var utrolig fornøyd med Ørjan og vi har sett bra ut til nå, så det var veldig leit, sier Rognved.

Hva forventer du av den nye treneren?

– Jeg forventer en med mye engasjement og trøkk. Han kan garantert fotball, så det blir spennende å jobbe med han, jeg gleder meg til det

– Vil ikke skvise ut noen

Nordlie selv var klar på at han ikke hadde noe ønske om å skvise ut Valla fra klubben. – Jeg har alltid en forutsetning om at avtalen med tidligere trener skal være avklart før jeg diskuterer noe. Slik jeg forstod det så var Ørjan hele veien orientert om situasjonen. Jeg ville veldig gjerne ha han med videre, sa Nordlie. Han forteller at det var trenerlegenden Stig Mathisen som kontaktet han angående jobben i Skeid. Mathisen er selv endel av trenerteamet i Skeid, og reddet klubben fra nedrykk i fjor høst. – Min første kontakt med Skeid var på høsten i 2015. Stig ringte meg et par ganger, og vi snakket om å ta et møte. Da materialiserte det seg aldri til noe. Når kontakten ble tatt opp nå, var muligheten der. Jeg hadde ikke tid til å ta et lag på noe høyere nivå med tanke på min avtale med NRK, sier Nordlie, som skal kommentere fotball-EM i Frankrike for NRK denne sommeren. Dermed vil han gå glipp av 5 av Skeid sine kamper.

Tom Nordlie ble presentert i stor stil med pressekonferanse ved Soria Moria på Torshov.

STOR OPPMERKSOMHET: Tom Nordlie ble presentert i stor stil med pressekonferanse ved Soria Moria på Torshov. FOTO 288563

Høyere ambisjoner enn 2. divisjon

Nordlie vil ikke si noe om lengden på avtalen, og er klar på at han i utgangspunktet er der som en kortsiktig løsning. – Jeg er her for å sikre en plassering innenfor topp 7. Hvis jeg ikke klarer det så tror jeg ikke Tom Nordlie er ønsket her lenger. Men det har jeg vært gjennom før, så jeg skal nok klare meg, sier Tom Nordlie med et smil om munnen. Han legger ikke skjul på at han har høyere ambisjoner enn å være trener i 2. divisjon i fremtiden. – Mine ambisjoner går langt forbi å være trener i 2. divisjon, jeg vil være trener på et høyere nivå. Om det blir med Skeid eller en annen klubb, det vet jeg ikke, forteller en ærlig Nordlie.

Tom Nordlie tar over Skeid

Mest lest

To Top