Nyheter

Satte ny rekord på Løkka

Boligprisene stiger på Løkka og en som virkelig har skutt gullfuglen er Håkon Aulie(23) som nettopp solgte leiligheten sin øverst på Løkka. 

Den ferske rekordholderen er kjempefornøyd og overrasket over den vanvittige prisøkningen.

– Jeg kjøpte leiligheten i oktober for 1.23 millioner, og med fellesgjelden ble det 1.5. Jeg så egentlig på en leilighet over gangen fra den jeg akkurat har solgt. Det var en lang budrunde og jeg nådde ikke opp, selv om jeg prøvde meg over taket jeg hadde satt. Dagen etterpå var jeg så heldig å få en telefon fra megleren som solgte leiligheten jeg ikke fikk. Han skulle selge en nesten identisk leilighet over gangen. Den var på 17 kvadratmeter, to mindre enn den jeg opprinnelig så på.

Håkon erkjenner at han var veldig heldig og hellet har ikke snudd i løpet av halvannet år.

– Han som kjøpte over gangen fant ut at han skulle selge leiligheten sin, og det var over 60 stykker på visning. Det tok ikke mange dagene før han hadde solgt og jeg leste en sak om at han hadde satt rekord for pris per kvadratmeter. Jeg kastet meg på ballen og fikk nummeret til den samme megleren som han brukte.

23-åringen prøver å smile ydmykt mens han forteller videre.

– Jeg ringte han på mandag og fikk noen stylister inn på tirsdag morgen for å ta noen bilder og senere samme kveld var leiligheten solgt. Dette var da to uker før første oppsatte visning. Nå var jeg veldig heldig i og med at den megleren hadde en liste på over 60 stykker som ikke fikk leiligheten over gangen, da, sier Håkon.

Ble rekordholder

Leiligheten gikk for to millioner og da var det en ny konge av pris per kvadratmeter på Grünerløkka. Selv om han er veldig fornøyd med salget syns han det er skummelt hvor mye leiligheten gikk for.

– På krona fikk jeg 133.529 per kvadratmeter, noe som nå er rekord. Det er helt latterlig hvor mye penger det er. Da jeg kjøpte for halvannet år siden betalte jeg 87 000 kroner per kvadratmeter, og allerede da var det snakk om at det var mye. Det er en liten leilighet og jeg husker at jeg syntes det var i overkant mye å betale for den da.

Nå har Håkon kunnet smile både til og fra banken. Etter samtaler og muligheten for et større lån er han nå på utkikk etter en ny leilighet.

– I banken måtte de bare le da de fikk se tallene og detaljene rundt salget. I situasjonen jeg er i nå har jeg en helt annen egenandel å gå inn med og kan nå betjene et lån på tre millioner.

– Jeg håper jeg klarer å bruke god tid og finne den rette leiligheten til rett pris. Nå har jeg ledd av de som kjøpte min leilighet, jeg håper jeg slipper å være den som blir ledd av når jeg endelig har kjøpt.

Kjøpegruppe i endring

Daglig leder for Krogsveen avdeling Grünerløkka, Sylvia Post(40) forteller hva hun tror er forklaringen på hvorfor de nylig solgte leilighetene har gått for så mye.

– Kjøpergruppen på Grünerløkka har endret seg i de siste årene. Da det før var et gammelt arbeiderstrøk med få interesserte kjøpere, har det i dag vokst frem en kultur ideell for unge. Det er mange førstegangskjøpere her i området, og de får som regel ikke så veldig høye lån og må ta til takke med mindre leiligheter som er innenfor deres prisklasse.

Post mener at det er økningen i antall unge kjøpere som presser opp prisene.

– Det vi ser er at når mange unge ønsker seg inn på boligmarkedet og legger seg i budrunde blir det stor rift om de små leilighetene det ikke er så mange av. Men at en leilighet skal øke med 800 000 i løpet av halvannet år er absolutt ekstremt.

Hun forteller videre at beliggenheten kan ha vært en sentral faktor når det kommer til prisen per kvadratmeter.

– Det er på Løkka det skjer, rett og slett . Det er her folk ønsker å bo. Det fører til at deler av prisen du betaler er for leilighetens beliggenhet. Grünerløkka er sentralt og alle de unge har tilbud som treffer dem i aktuelle butikker, parker, restauranter og utesteder.

På høyde med Frogner

Prisen på boligmarkedet øker hele tiden, overalt, og det er ikke noe nytt. Men i den seneste tiden har priskurven for Grünerløkka steget noe brattere enn andre bydeler.

– Siden jeg begynte å jobbe her i 2003 har boligprisene steget voldsomt, det er flere leiligheter vi selger som har en kvadratmeterpris som kan matche og også overgå prisene på Frogner. De siste årene har vi også sett at Torshov og spesielt Sagene har blitt veldig attraktive boligområder for de som ikke klarer å kjøpe på Løkka. Tøyen og Grønland kommer seg også, forteller hun.

Kommer seg ikke inn på markedet

En som har fått kjenne på konkurransen om de små leilighetene er Sigurd Frodesen Meisfjord(21). Han er student, bor på Løkka og har i lengre tid ønsket å kjøpe leilighet.

–  Sammen med banken har jeg funnet ut at jeg kan betjene et lån på i underkant av to millioner kroner. Jeg er på mange visninger og prøver meg i budrunder men må alltid gi meg etter at taket mitt er nådd.

Sigurd Meisfjord ønsker å kjøpe leilighet og leter bevisst på Løkka.

Sigurd Meisfjord ønsker å kjøpe leilighet og leter bevisst på Løkka.

Etter nesten et år med leting i området i og rundt Grünerløkka har Sigurd sett seg nødt til å fortsette letingen andre steder.

– Jeg har ikke gitt helt opp å finne noe på Løkka, men konkurransen er hard og tålmodigheten min er ikke utømmelig. Nå leter jeg litt utenfor ring 2 og merker at det er færre på visninger og i budrundene. Men selv om jeg leter andre steder vil jeg fortsatt ha et halvt øye på her på Grünerløkka, sier Sigurd, som er en av veldig mange som ønsker å kjøpe i den populære bydelen.

Mest lest

To Top