Ferdig utdannet
Reportasje

Ferdig utdannet, fitnessutøver, fulltidsjobb, 19 år

BERGEN: Ingrid Vikingstad(19) hadde ingen interesse for trening før 2012, nå er hun ferdig utdannet personlig trener. Lite og ingenting visste ungjenta at den uskyldige treningen hun begynte med, ville påvirke karrierevalget hennes noen år senere.

  • Tekst og foto: 288691

Vikingstad hadde ingen spesiell interesse for trening i utgangspunktet, men hun hadde et stort ønske om å bli sterk. Den lille jenta på 159cm begynte full av pågangsmot med målrettet styrketrening vinteren 2012. Hun oppsøkte personlig trener, la om kostholdet sitt og begynte å bygge opp en stor interesse for trening. – «Jeg surret rundt på de forskjellige apparatene og visste ikke helt hva jeg drev med i begynnelsen, derfor kontaktet jeg personlig trener for å få hjelp av noen profesjonelle i treningsprosessen min» forteller Vikingstad. Etter at Vikingstad begynte å trene med personlig trener, kom resultatene raskt. Hun startet med å trene fire til fem ganger i uken, men antall treningsøkter i uken har økt drastisk med årene. I perioder trener hun nå opp til to ganger om dagen. Hun har fått en stor interesse for kropp, trening og ikke minst kosthold. – For å bygge muskler er kosthold en viktig og spennende del av prosessen, forteller Vikingstad.

Ferdig utdannet med fulltidsjobb

Vi befinner oss i det rolige jentekollektivet til Ingrid Vikingstad. Eksamensperioden er i gang for de fleste, men ikke for Vikingstad. Hun er ferdig utdannet personlig trener og har nå fulltidsjobb i en alder av 19 år. På veggen har hun bilder av tantebarnet sitt, og på skrivebordet ligger bunker med det ungjenta kaller «jobbting». I desember 2015 var Vikingstad ferdig utdannet, og det med gode resultater fra GoStudy sin personlig trener linje i Bergen.

19-åringen, som bare få år tidligere ikke hadde interessere for trening, hadde bestemt seg for at dette skulle bli karriereveien hennes. Utdanningen passet den litt skoleleie Vikingstad svært bra. GoStudys PT-utdanning er både teoretisk og praktisk, noe som gjør at skoletimene ikke alltid tilbringes med tavleundervisning bak skolepulten. -For mange unge er det vanskelig å få fast jobb men for meg var det ikke vanskelig å få jobb, forteller Vikingstad smilende. Ungjenta var på to intervjuet før jobbtilbudet på Sats Elexia Laksevåg tikket inn. Der jobbet hun fra januar til mars, før hun fikk byttet til Sats Bergen. – Det var der jeg søkte først og hadde mest lyst til å jobbe. Det er også nærmere kollektivet, legger Vikingstad fornøyd til. Hun fortsetter: – Jeg synes jobben er veldig spennende og gøy, jeg kunne aldri tenk meg å ha en jobb hvor jeg sitter stille på et kontor hele dagen. Som personlig trener har jeg en aktiv arbeidsdag, hvor jeg får brukt kroppen min mye. Jeg synes også det gir en veldig god følelse å hjelpe kundene å oppnå sine ønskede resultater.

Arbeidet lønnet seg

I jobben sin på Sats treningssenter hjelper Ingrid Vikingstad kundene sine med å finne motivasjonen til å trene. Å finne motivasjonen er vanskelig for mange, her har Vikingstad gjort egne erfaringer. – Veldig mange som begynner å trene mister motivasjonen raskt, det gjorde jeg selv også etter en stund. For meg hjalp det veldig at jeg satt meg et mål som jeg jobbet mot. Jeg ser i jobben min at de som setter seg mål, som for eksempel å springe et halvmaraton eller løfte 100 kg, ofte holder motivasjonen oppe lengre enn de som trener uten et konkret mål. Forteller Vikingstad.

Selv satt Vikingstad seg et mål i september 2015, målet var å stille i Athletic Fitness konkurranse i april 2016. Athletic Fitness er en konkurranse hvor man både skal vise frem kroppen sin på en scene for dommere, og man skal gjøre styrkeøvelser. Det kan minne litt om det mer kjente Bikini Fitness, hvor brune, trente mennesker viser frem kroppene sine. Men i Athletic Fitness skal man altså også vise når man gjør styrkeøvelser, forklarer Vikingstad. -Jeg meldte meg på Athletic Fitness konkurranse for å se hva jeg kunne klare å oppnå. Jeg ville også sette meg inn i hva som kreves av kunder som skal ned i vekt, da jeg ofte har kunder som ønsker et slikt resultat, forteller Vikingstad.

Det hele begynte med at Vikingstad kontaktet en trener, som skulle veilede henne med kostholdsplan og treningsplan. Treneren ønsket at Vikingstad skulle følge en streng diett. Denne strenge dietten førte til at Vikingstad måtte takke pent nei til alt som ikke sto på kostholdsplanen. Lørdagsgodt og lønningspils var ikke akseptabelt de siste månedene før konkurransen. – Ikke bare har jeg trent kroppen mye, men også selvkontrollen, forklarer Vikingstad. – Det å ikke kunne være med vennene mine på fest, og ikke kunne spise hva jeg ville har vært vanskeligere enn jeg trodde i begynnelsen.

20. mars 2016 nådde Vikingstad målet sitt, og viste stolt frem den muskuløse kroppen sin i Oslo. Hun debuterte i sin første Athletic Fitness konkurranse og kom på 4.plass. Vikingstad snakker mye om den godt følelsen etter konkurransen, hun viser frem den lille svarte skreddersydde bikinien. – Når jeg gikk av scenen var det en magisk følelse, jeg vil nok alltid huske den første slurken av Pepsi Max når jeg endelig kunne drikke det igjen etter konkurransen, forteller Vikingstad fornøyd. – Ikke minst var det en helt fantastisk følelse da jeg kunne poste bilde fra konkurransen på sosiale medier, ingen skal noen sinne fortelle meg at jeg er liten og tynn igjen, ler Ingrid Vikingstad.

Les også

Ferdig utdannet, fitnessutøver, fulltidsjobb, 19 år

Mest lest

To Top