Nyheter

Gamle Oslo er populært blant de unge

Kort vei til både skole, jobb, Botanisk hage og andre aktiviteter får unge til å velge Gamle Oslo når de skal velge bosted.

Tekst: 288538

Christina Ljosåk (27) flyttet til Tøyen for et år siden. At hun fikk den boligen hun bor i nå var ikke en selvfølge. Boligmarkedet i byen er tøft og det er mange som er med på budrundene. Med for få leiligheter i bydelen blir kampen hard.

–Da jeg var på boligjakt så jeg etter leiligheter i fire bydeler; Gamle Oslo, Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sagene. Jeg ønsket å bo sentralt i Oslo med nærhet til jobb, skole, uteliv og kulturelle aktiviteter, sier Christina.

Mer for pengene i Gamle Oslo
Grunnet at kvadratmeterprisen er noe lavere i Gamle Oslo enn de andre bydelene hun hadde kikket, ble dette avgjørende for Ljosåk. Dermed kunne hun få en større leilighet og samtidig kjøpe i et område hvor prisene kommer til å stige mye i fremtiden.

–Selv om jeg er student så er det viktig å tenke fremover og derfor også handle deretter. Jeg var så heldig å vinne budrunden på denne leiligheten, og er veldig fornøyd med det, forteller hun.

Mange aktiviteter å by på
Det er mange grunner til at hun liker å bo i denne bydelen. Det er aktiviteter både innendørs og utendørs. Blant annet kan bydelen by på museer, uteliv, parker, kafeer og Botanisk hage. Dette er bare noe av hva du finner i Gamle Oslo.

–Det er mange ting jeg liker ved å bo her. Vi har syv parker som tilhører Gamle Oslo. Grønland park som er en del av Klosterenga, Kampen park, Rudolf Nilsens plass, Sommerfrydhagen, Tøyen kulturpark og Vålerenga park. Som hver og en gir forskjellige opplevelser og inntrykk.

Christina Ljokås trives godt i Gamle Oslo.

Christina Ljokås trives godt i Gamle Oslo.      Foto: privat

 

Jeg har også mange venner i samme område, så det er fint at alt ligger i gåavstand. Det er hyggeligere å være på Grønland, Tøyen og Grünerløkka hvor folk bor og tilbringer tid, enn i Oslo sentrum hvor alt er mer kaotisk og stressende. Her er det langt mer å finne på enn i Sentrum, forteller hun.

Ung og på boligjakt
Da Christina var på boligjakt var hun langt i fra den eneste som var på visning på den aktuelle leiligheten. Hun var med på en budrunde med tre andre som også var veldig interessert i akkurat denne leiligheten på Tøyen. Men med hjelp fra foreldrene ble leiligheten til slutt Christinas.

–Uten hjelp fra foreldrene mine hadde jeg ikke klart dette alene. Men takket være de er jeg i dag eier av min egen leilighet.

Økonomisk hjelp

For førstegangskjøpere er boligmarkedet vanskelig å komme inn i. Muligheten for at du sitter på et studielån og akkurat har fått deg jobb er stor. Derav at oppsparte midler ikke er like sterke som en person som har jobbet i mange år.

–Det er ikke mange i dag som klarer å komme seg inn på boligmarkedet uten hjelp fra foreldre. Enten med hjelp i kraft av økonomisk tilskudd, eller tilleggs-pant i boligen til foreldrene, sier Hans Christian Espenes (40) som sees på Boligjakten på TV3 og er en del av Privatmegleren.

Hans Christian tror at Gamle Oslo er så populært fordi det er et rolig og barnevennlig området. Det er også bynært og et sjarmerende sted med særpreg, sjarm og atmosfære.

Hans Christian Espenes, fra Boligjakten på TV3.

Hans Christian Espenes, fra Boligjakten på TV3. Foto: privat

Boligkjøper i alle aldere
Det er ikke en spesiell aldersgruppe som bosetter seg i Gamle Oslo, men når det kommer til leiligheter på 40-50 kvadratmeter er det som regel de unge som sloss om disse.

–Kjøperne av de minste leilighetene er som regel i alderen tyve til tretti års alderes. Det er en fin start å begynne med en liten leilighet som man har råd til, for så å jobbe seg oppover til et eventuelt hus senere i livet, sier Espenes.

For få leiligheter
Hvorfor prisene fortsatt er noe høye også i denne delen av Oslo er at det er for få boliger i forhold til hvor mange som ønsker å kjøpe i denne delen av byen. Det er som regel rett i underkant av ti personer på visning, men det er unntak. På noen visninger kommer det veldig mange nysgjerrige boligkjøpere. Det er da mange som byr og prisene på leilighetene vil gå over prisantydning.

–Vi ser at boligene i denne bydelen som regel går fra ti til tyve prosent over prisantydning. Dette er slettes ikke uvanlig. Flere kommer med skremmebud og da er det fort mange som trekker seg fra budrunden, men de som da har en sterk økonomi kan da fortsatt være med på budrunden, forteller Espenes.

Godt naboforhold
Det mange liker med å bo i Gamle Oslo er det gode forholdet man kan ha til naboene sine. Livet er ikke like stressende som i Oslo Sentrum.

–Det er hyggelig å ha et godt forhold til naboene sine. Dette kan gi deg en følelse av trygghet og det søker man alltid etter. Et godt forhold til naboene sine er viktig uansett hvor man bor, avslutter Espenes.

 

 

 

 

 

 

 

Mest lest

To Top