Kultur

MayowClothing vil endre mote Norge

MayowClothing vil endre mote Norge

OSLO: – Jeg vil være en del av den nye stilbølgen som er på vei inn i Norge, Hamza Mayow(24), eier og designer for MayowClothing

  • Tekst og foto: 288621

Hamza Mayow(24) er hjernen bak MayowClothing. Oslo-gutten som falt for mote, begynte eventyret med å lage klær til seg selv. I desember 2015 hadde han sitt første moteshow. Gutten med de store drømmene har allerede nådd langt, og 2016 skal bli året hvor MayowClothing får sitt fotfeste i moteverden.

MayowClothing blir til

– Jeg bestemte meg for å satse på klesmerket for cirka et år siden, men det å designe klær har jeg holdt på med en god stund nå, forklare Mayow.

For litt over et år siden bestemte han seg for å satse alt på klesmerket MayowClothing. I desember 2015 hadde han sitt første moteshow, hvor han viste verden klesmerket og vår/sommer kolleksjonen sin.

MayowClothing velger å lage klær som ikke bare skal se bra ut, men de skal også føles bra. Derfor vektlegger de komfort når de designer klærne sine. Selv beskriver de klærne som noe komfortabelt som på samme tid er stilig, og noe man skal kunne bruke i en hver anledning.

– Nå har jeg vist frem hva jeg kommer med og folk vet hva som er i vente. Det vil komme noen ekstra ordinære varer som ikke har blitt vist enda i tillegg. Planen er å få kolleksjonen ut i butikker i mars, sier en entusiastisk Mayow.

Celine Aagaard(39), driver envelope.no, er trendekspert og jobber som konsulent. Hin sier det er mange om beina for å nå frem som designer i Norge I dag. På samme tid tror hun det er veldig rett tidspunkt nå.
– Vi er åpne for nye uoppdagede talenter, og motebransjen er i endring. Se bare på Paris der undergrunns designere plutselig er de som setter standarden, forklarer hun.

Aagaard mener at med en sterk visjon, kolleksjon og en god businessplan er det absolutt mulig å lykkes om man jobber hardt.

En ny stilbølge er på vei til Norge

MayowClothing har for tiden mange jern i ilden, både med å få vår/sommer kolleksjonen ut, men også arbeidet med neste års høst/vinter kolleksjon som vil vær for begge kjønn.

– Det som kommer nå er en herrekolleksjon, men noe av blir lagd i mange forskjellige størrelser slik at alle kan gå med dem. Jeg har mange ider til kvinnekolleksjonen som kommer som en del av høst/vinter kolleksjonen til neste år.

MayowClothing kommer med en stil som er veldig godt brukt i utlandet, som i Paris, London og USA.

MayowClothing

Hamza Mayow, eier og designer for MayowClothing vil være med å endre mote Norge.
FOTO: 288621

– Denne stilen er på vei til Norge, og jeg ønsker å være med på å gjøre denne stilen kjent her. Jeg vil vær med på å gjøre noen som er fornuftig for meg og norsk mote generelt, forklarer Mayow.

Motet til å satse på seg selv

– Kanye West har inspirert meg til å satse på meg selv og drite i hva andre mener. Du skal like det du driver med, ja drømmer tar tid og penger, men i det store løp skal du gjøre det du elsker. Jeg skulle ønsker det var flere som hadde motet til å satse på seg selv, sier Mayow.

Han begynte å lage klær til seg, klær han selv mente var kule nok til at han realiserte drømmen om starte sitt eget klesmerke.

– Jeg liker den kreative delen med å designe klær, det å tegne og lage dem, sier Mayow.

Når han begynte på drømmen sier Mayow selv at han folk ikke var helt overbevist før etter moteshowet. Det var da han fikk mye positive tilbakemeldinger.

Hard work always pays off

Maren Olivia Torsnes(23), motestudent og blogger sier at hun har tro for at denne type stil har mulighet for fotfeste i Norge, og mener MayowClothing har truffet en nerve hos sin målgruppe med kolleksjonen sin.

– Jeg syns kolleksjonen er aktuell og allsidig, noe det norske mote markedet trenger. Trenden nå er at klærne skal være uanstrengt, men en form for lag på lag slik at det ikke blir for kjedelig. Noe som er veldig i tråd med MayowClothing sin kolleksjon, forklarer Torsnes.

Celine Aagaard mener at Norge er veldig aktuelle i moteverden nå, og at det er mange muligheter her.
– Det skapes mye spennende her, selv om fortsatt er glad i strikk og lusekofter, ler Aagaard.
Torsnes sier det kan være vanskelig for nye designere i Norge, på grunn av mangel på aktører, men mener slik som Aagaard at MayowClothing har valgt et bra tidspunkt å etablere seg på markedet.
– Det er viktig med markedsføring, PR og det å få innkjøpere til å se kolleksjonen hans for å klare seg som designer i Norge. Han må bare fortsette med det han gjør best. Hard work always pays off, sier hun med et smil.

To Top